Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2020

Beursbezoekers onderstrepen belang vakbeurzen

In het kader van de Nationale Energie Week, die plaatsvindt in de tweede week van oktober, onderzocht beursorganisator 54events de stemming onder potentiële beursbezoekers. Maar liefst 1.627 respondenten gaven hun mening. Daarvan gaf 82% aan in oktober graag voor een bezoek naar de Brabanthallen te komen, als dit van overheidswege is toegestaan.

Lees meer...

Licht hout vermindert gedoe op de bouwplaats

Het gebruik van lichte houten elementen in de bouw heeft vele voordelen, van efficiënte en kosteneffectieve logistiek tot flexibele hantering van materialen. 

Lees meer...

Met spoed een woning beschikbaar

Voor woningcorporatie Vechtdal Wonen heeft Hodes 15 Tiny Houses in Hardenberg geplaatst. Slechts vier weken productie in de assemblagehal en vier weken montage op locatie. 

Lees meer...

Unieke revalidatielocatie voor ZorgSpectrum

Zorgen dat het gebouw van ZorgSpectrum in Houten blijvend aanpasbaar is aan de wensen van nu en morgen. Daarom is gekozen voor volledig modulaire bouw.  

Lees meer...

Groen en duurzaam, met oog op de toekomst

Prefab beton als duurzame bouwmethode die antwoord geeft op de gewenste vergroening van steden en toekomstige functiewisseling van gebouwen.     

Lees meer...

Huurwoningen sneller, beter en betaalbaar verduurzamen

Alle woningen CO2-neutraal in 2050. Corporaties en marktpartijen kunnen het niet alleen. Gezamenlijk optrekken kan de missie doen slagen en huren betaalbaar houden. 

Lees meer...

Kansrijke opties voor opschalen industriële woningbouw

Veel nieuwe woningen en liefst zo snel mogelijk. Antwoorden op die verlangde snelheid ontstaan aan de zogeheten Doorbraaktafel industriële woningbouw. 

Lees meer...

54events lanceert congres OFFSITE International

54events, organisator van onder meer Vakbeurs Energie en de bouw- en vastgoedgerelateerde vakbeurzen PREFAB en RENOVATIE, organiseert komend najaar in Den Bosch de eerste editie van OFFSITE International, een nieuw internationaal congres in het kader van industrieel en modulair bouwen en renoveren.

Lees meer...

Renovatie met reproduceerbare installatietechniek

Adviesbureau DWA heeft een Gouds kantoorgebouw gerenoveerd tot een kantoor met minimale energievraag en hoog gebruikerscomfort voor de gebruikers. 

Lees meer...

Tijdwinst met stijlvol middenhuur woningconcept

Staalframebouw is een snelle bouwmethode, zeker in slimme woningbouwconcepten. Zo worden Woonstaete Woonvilla’s in slechts 20 weken gebouwd. 

Lees meer...

One-piece-flow bouwmethode

Modulair bouwen wordt steeds makkelijker. Er worden meer snelle plug & play oplossingen ontwikkeld, met gebruikmaking van duurzame materialen.  

Lees meer...

Industrialisatie houdt duurzame woningen betaalbaar

Op basis van circulaire en modulaire bouwconcepten heeft Hodes Huisvesting 23 duurzame woningen in Enschede geplaatst.  

Lees meer...

Modulaire oplossingen voor noodsituaties

Modulaire bouwconcepten blijken in deze coronacrisis een goed recept te bieden voor noodhulp. Op veel plekken komen in no time extra ziekenhuisbedden. 

Lees meer...

Gezonde combinatie van ambacht en prefab

In Waarder realiseert Goudriaan Jongerius Bouw 12 huurwoningen. Deels traditioneel en deels in prefab. “Om zo met minder mensen op de bouwplaats sneller te kunnen bouwen.” 

Lees meer...

Veel nieuwbouwwoningen industrieel vervaardigd

Vorig jaar zijn zo’n 9.000 van de 71.000 nieuwbouwwoningen industrieel vervaardigd. Dat betekent dat 1 op de 8 woningen inmiddels ‘uit de fabriek komt’. 

Lees meer...

Industrieel vervaardigde overjas voor te renoveren woningen

Een fabriek waar op industriële wijze ‘overjassen’ voor te renoveren woningen worden vervaardigd. Een prefab aanpak die pakweg 50% goedkoper kan zijn dan afzonderlijk te nemen verduurzamingsmaatregelen.

Lees meer...

Modulair installatiemaatwerk bij renovatie flatwoningen

In Capelle aan den IJssel worden 504 flatwoningen ingrijpend gerenoveerd. Omdat het 504 maal dezelfde woningplattegrond betreft, werken installateurs met modulair op maat gemaakte leidinglengtes.

Lees meer...

Prefab betonnen gevelelementen voor gerenoveerd laboratoriumgebouw

Aan de gevel van het gerenoveerde gebouw van het Earth Simulation Laboratory (ESL) valt af te lezen wat er binnen gebeurt. De prefab betonelementen laten de waterstromen in een delta zien, kenmerkend voor de faculteit Geowetenschappen die er huist.

Lees meer...

Gemeentelijk monument behoudt na renovatie z’n zorgfunctie

Er is een nieuw zorghoofdstuk toegevoegd aan de historie van het Sint Jozefpaviljoen in Gouda: het gemeentelijk monument herbergt nu 34 woonzorgappartementen. Veel restauratiewerk, maar ook veel prefab oplossingen zoals kant-en-klare dakkappelen.

Lees meer...

Renovatie lyceum met oog voor circulariteit en prefab bouwcomponenten

Het Nieuw Comenius Lyceum is gehuisvest in een monumentaal gebouw, dat op een bijzondere manier is gerenoveerd, met inzet van hergebruikte materialen en prefab constructies en bouwdelen.

Lees meer...

Off-site geproduceerde gevelelementen versnellen woningrenovatie

Tachtig woningen in tachtig dagen: dankzij prefab gevelelementen konden corporatiewoningen razendsnel worden gerenoveerd en verduurzaamd.

Lees meer...

Renovatie van monument met modulaire componenten

Een vier eeuwen oud Rijksmonument wordt gerenoveerd voor nieuwe functies. Bij de renovatie wordt gebruikgemaakt van modulaire en prefab bouwcomponenten.

Lees meer...

Bredere prefab balkons verhogen woonkwaliteit na renovatie iconisch flatgebouw

Het monumentale flatgebouw Hoog Lindoduin op Scheveningen wordt ingrijpend gerenoveerd. Aan het bestaande betoncasco worden nieuwe prefab balkons en galerijplaten gemonteerd.

Lees meer...

PREFAB krijgt gezelschap van RENOVATIE en MONUMENT

PREFAB, Vakbeurs Energie en de gelijktijdige vakbeurzen Industrial Heat & Power en Zero Emission | Ecomobiel krijgen gezelschap van de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT, die vandaag door 54events werden verzet naar dinsdag 6 tot en met donderdag 8 oktober.

Lees meer...

Prefab staalframevloer voor woningen in Haagse kerk

Luxe woningen in een voormalig kerkgebouw. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een doos-in-doos-constructie met prefab staalframe bouwelementen. 

Lees meer...

Modulaire woningbouw met hout

Grootschalige modulaire woningbouw met hout. Als het aan het ontwerp- en ingenieursbureau Lister Architecture ligt, wordt dat snel werkelijkheid. 

Lees meer...

Oog voor vloerconstructie door warmtepomp

Het gewicht van een warmtepomp in een woning vergt aandacht voor de eisen aan de vloerconstructie. Prefab betonfabrikanten rekenen mee. 

Lees meer...

Energiezuinig en levensloopbestendig wonen

In Reeuwijk zijn vijf zeer duurzame woningen gebouwd: energiezuinig en met milieuvriendelijke bouwmaterialenRazendsnel gebouwd in prefab houtskeletbouw. 

Lees meer...

Bewuste keuze voor modulaire bouwelementen

Een efficiënte en vlotte transformatie van een rijksmonument tot ArsenaalDelft. Met inzet van modulaire bouwelementen zoals kant-en-klare badkamers.  

Lees meer...

Semi-permanent verpleeghuis schept renovatieruimte

Zorgpartners Midden-Holland beschikt binnenkort over een nieuw, tijdelijk verpleeghuis. Het wordt modulair en snel gebouwd en kan later worden hergebruikt. 

Lees meer...

Demontabel gebouw is 100% toekomstbestendig

In Delft is een voorbeeldproject voor de circulaire economie verrezen: een gebouw met de mogelijkheid om het in de toekomst geheel te remonteren. 

Lees meer...

Balkons verhogen woongenot en beeldkwaliteit

Op het voormalige Shellterrein Overhoeks in Amsterdam-Noord verrijst Blok C2 met 59 koopwoningen. Eén van de eyecatchers: witte druppelvormig prefab betonnen balkons. 

Lees meer...

Beter af met prefab meterkast

“Door prefab meterkasten vroegtijdig in het bouwproces te plaatsen, is er grip op de planning en wordt gesteggel met nutsbedrijven voorkomen. 

Lees meer...

Veel nieuwbouwwoningen in 2019, veel prefab

In 2019 werden volgens het CBS bijna 71.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Naar schatting is daarvan zo’n 15% geheel industrieel in de fabriek gebouwd. 

Lees meer...

Prefab synoniem voor snelheid én kwaliteit

“Er is meer en meer interesse voor duurzame houtskeletbouw. Omdat je prefab-matig snel kunt bouwen, alsmede zeer duurzaam en in hoge kwaliteit.” 

Lees meer...

Fijner wooncomfort en fraaiere uitstraling

Het beeld van de Mollenbossenflats in Blerick is compleet veranderd, mede door een balkonfaçade in hoogwaardig wit gepigmenteerd prefab beton.

Lees meer...

Aardbevingsbestendige woningen in Loppersum

Woningen in het Groningse Loppersum worden aardbevingsbestendig en energiezuinig gerenoveerd en nieuw gebouwd. Bijvoorbeeld in staalframebouw.

Lees meer...

Duurzaam ontwerp voor modulaire stedenbouw

Innovatieve oplossingen op de hout-hackathon Future of Wood, waar het gebruik van hout als natuurlijk en hernieuwbaar bouwmateriaal centraal stond. 

Lees meer...

Hoe de woningproductie versnellen?

Madeline Buijs, sectoreconoom bij ABN AMRO, legde recent in RTL Nieuws uit hoe prefab helpt om de woningbouw te versnellen.

Lees meer...

‘Symbiotische’ renovatie van portiekwoningen

Studenten ontwikkelden een modulair concept voor de transformatie van kantoren naar A+++ woningen. Vervolgstap: de renovatie van portiekwoningen.

Lees meer...