Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

“Gaat als een speer met staalframes”


In Gennep wordt een levensloopbestendige woning gerealiseerd. De staalframes zijn inclusief beplatingen, isolatie, elektra in de fabriek geprefabriceerd en in één dag gemonteerd.

“Het gaat als een speer,” aldus Remco Schrijen van Frames BV. “In hooguit twee dagen heb je de complete wind- en waterdichte ruwbouw van de woning. Ook het hele voorbereidingsproces gaat razendsnel: op het moment dat er een tekening ligt, kunnen de woningen er binnen enkele weken staan. Want ook de engineering en industriële productie van de staalframes - profielen en zetwerk zijn verzorgd door Easy Housing BV - zorgen voor topsnelheid. Het tekenbureau heeft de constructie in handelbare frames uitgewerkt in een digitaal 3D tekenprogramma. Deze data worden rechtstreeks gebruikt om de machines bij Easy Housing BV aan te sturen en de profielen per frame te bundelen. De frames worden vervolgens in onze fabriek geprefabriceerd tot modulaire elementen, compleet met beplatingen, isolatie en elektra tot modulaire elementen, en die worden op de bouwplaats in één of twee dagen opgetrokken tot een wind- en waterdichte woning. Dan kan direct de afbouw beginnen.”

Vanuit zijn bedrijf Remco Schrijen Totaalbouw BV Beugen is Frames BV opgericht, omdat hij veel potentie ziet in het realiseren van zulke ruwbouwconstructies voor woonopgaven. “Daar wil ik mij op toeleggen, omdat ik denk dat ik op die manier de aannemers een aantrekkelijke service kan bieden. Dan kunnen zij zich richten op proces en afbouw van de woningen. Zo’n industrieel proces van ruwbouw zorgt voor een prima start van de bouw: het gaat snel, je kunt werken met grote overspanningen en de kwaliteit is hoog. Bij deze wijze van prefabricage kan er feitelijk niets fout gaan.” De speelse woning in Gennep is recent geplaatst, waarbij hij de woning dit keer zelf afbouwt. De woning wordt compleet zelfvoorzienend door gebruik van een warmtepomp in combinatie met zonnecellen.

Zijn bewuste keuze voor staalframebouw heeft alles te maken met de voordelen. “Ik ben van huis uit timmerman, dus hout is mij zeker niet onbekend en is ook niet onbemind. Maar als ik zie dat je met staalframes eenvoudig vrije overspanningen van meer dan 10 meter kunt maken, dan geeft dit extra mogelijkheden. Je kunt ook slanker bouwen, met bijvoorbeeld dunnere vloerconstructies. En staal is duurzaam. Ik geloof in staalframebouw en verwacht dat deze methode de komende jaren een grote vlucht gaat nemen. Wij zien Easy Housing BV als partner voor de productie van de staalframe profielen, omdat hier wordt meegedacht en de klant net als bij ons centraal staat.”

Meer informatie en foto’s van het gehele proces staan op www.framesbv.com

Ga terug