Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Prefab is ...

VAKBEURS VOOR INDUSTRIEEL EN MODULAIR BOUWEN & RENOVEREN

PREFAB richt zich tot professionals met interesse in off-site bouwen en renoverenLeveranciers en koplopers in uitvoering binnen de B&U tonen er op de beursvloer hun – direct toepasbare – oplossingen, terwijl de experts in de theaters de bezoekers bijpraten over de laatste ontwikkelingen.

Volop innovatie in bouw en renovatie

In de bouw- en renovatiesector wordt volop geïnnoveerd. Dat moet ook wel, gezien het grote tekort aan arbeidskrachten en de opgave die voortvloeit uit de gemaakte bouw- en klimaatafspraken. Ook op het kostbare vlak van bouwfouten is nog een wereld te winnen.

Industrialisatie, modulair bouwen, digitalisering en pre-fabricage (samen: prefab) zijn ontwikkelingen die daarbij heel goed kunnen helpen. Zij maken sneller, efficiënter en minder foutgevoelig bouwen en renoveren mogelijk*:

De voordelen van pre-fabricage, standaardisatie, BIM en digitalisering in de B&U sector in procenten*:

Een ‘eigen’ platform voor prefab

Met de nieuwe beurs PREFAB voorziet organisator 54events (bekend van onder meer de vakbeurzen Renovatie en Monument en Vakbeurs Energie) in de behoefte aan een ‘eigen’ platform voor prefab. De eerste editie vindt plaats van 6 tot en met 8 oktober in Den Bosch.

PREFAB onderscheidt drie segmenten, die zich allen duidelijk laten terugvinden in zowel het kennisprogramma als op de beursvloer: Ontwerp & Engineering, Componenten & Productie en Logistiek & Assemblage.

De beurs onderscheidt zich door de integratie van bouw en installatie. Naast specifieke producten en ontwerp- en logistieke tools toont PREFAB volledig geïntegreerde toepassingen als:

  • Geïntegreerde vloer- en gevelelementen
  • (Duurzame) dakconstructies
  • Geïntegreerde installatie- en energiemodules
  • Badkamers
  • Verbindingstechnieken
  • Geïndustrialiseerde componenten (waaronder schoorstenen en balkons

Hennes de Ridder, auteur van het boek ‘Legolisering van de bouw’ en emeritus hoogleraar Methodisch en Integraal Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft: “Het industrieel produceren van complete, adaptieve bouwwerken lijkt als thema eindelijk geaccepteerd, al is er nog een lange weg te gaan. Het is een belangrijke ontwikkeling in het licht van de uitdagingen waarvoor men in de gebouwde omgeving staat.”

Hennes de Ridder

Gratis toegang, ook tot het kennisprogramma

PREFAB is gratis voor bezoekers die zich tijdig online voorregistreren. Voorregistratie verloopt via deze website.

PREFAB wordt ondersteund door een stevig inhoudelijk kennisprogramma: in samenwerking met de koplopers uit de B&U worden tientallen seminars, symposia en workshops georganiseerd, over alle hot topics uit de sector.

PREFAB vindt gelijktijdig plaats met Vakbeurs Energie, platform voor professionals in warmte, elektriciteit en energiebesparing. Met een toegangsbewijs voor PREFAB kan men kosteloos ook Vakbeurs Energie bezoeken – en andersom.

Data, openingstijden, adres en route

Dinsdag 6 oktober 2020
Woensdag 7 oktober 2020
Donderdag 8 oktober 2020

PREFAB is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur en vindt plaats in de Brabanthallen:

Diezekade 2
5222 AK Den Bosch

Klik hier voor een beschrijving van uw route naar de Brabanthallen en hier voor parkeerinformatie.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van alles rondom industrieel en modulair bouwen en de beurs PREFAB? Schrijft u zich dan via deze link in voor onze nieuwsbrief.

* Bron: EIB, rapport Trends op de bouwarbeidsmarkt 2018 – 2023, november 2018