Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

One-piece-flow bouwmethode

 

Modulair bouwen wordt steeds makkelijker. Er worden meer snelle plug & play oplossingen ontwikkeld, met gebruikmaking van duurzame materialen.  

Faay Vianen biedt een recente ontwikkeling op dit gebied: met kingsize prefab panelen werk je nog sneller. De kingsize panelen kunnen kamerhoog en kamerbreed worden geleverd, inclusief elektra en leidingwerk. Sleuven frezen voor elektraleidingen en wandcontactdozen is hiermee verleden tijd, wat zorgt voor minder stof, rommel en arbeid. Ook maakt het gebruik van dergelijke panelen verticaal bouwen mogelijk, ook wel de one-piece-flow bouwmethode genoemd. De multifunctionele panelen hebben een kern van vlas. Hierdoor zijn ze robuust en schroefvast over het gehele oppervlak. De kingsize panelen van Faay kunnen dit prima doorstaan. Bovendien beschikken de wanden over een goede geluid- en brandwerendheid. 

Samenwerking installateurs 

De Kingsize panelen zijn daarnaast ‘slim’. Commercieel directeur Monique de Vos legt uit: “We hebben inmiddels diverse projecten succesvol afgerond en daar waar nodig verbeteringen doorgevoerd. Zoals aangegeven is in het logistieke proces veel te winnen. Sleuven, elektradozen, het zit allemaal al in deze wandpanelen. In samenwerking met installateurs hebben we dit zo kunnen ontwikkelen en produceren. We krijgen BIM-bestanden met alle aansluitingen aangeleverd vanuit de aannemer. De wand wordt geplaatst en iedereen weet precies waar bijvoorbeeld aansluitingen moeten zitten…” 

Betaalbaar maatwerk 

De prefab-ontwikkeling is volop ingezet en remt ook niet meer af. Op deze manier bouwen vergt dus een andere manier van denken. Vooraf in het hele traject moet alles al uitgedacht zijn. Zelfs de plaats van de stopcontacten wordt in de beginfase al vastgelegd. Dat is een logistieke uitdaging die vroegtijdig overleg vraagt met andere bouwdisciplines. “Wij verkopen niet meer alleen een wand. Samen met onze partners bedenken wij slimme dingen, kijken hoe we het kunnen maken en hoe we dat op een goede en efficiënte manier kunnen doen. Uiteindelijk bieden we oplossingen. En die kunnen variëren. Bijvoorbeeld een prefab meterruimte-trap-module met een groepenkast, waarvoor de installateur van de aannemer de meterkasten gemonteerd op een plaat bij ons aanlevert. Juist door de combinatie van industrialisatie en digitalisering is betaalbaar maatwerk mogelijk.” 

Bouwtijd reduceren  

De prefab wanden worden tijdens de ruwbouw geplaatst. Door de panelen in volgorde van montage op het juiste moment op de bouwplaats af te leveren, wordt de voorraad op de bouwplaats beperkt. Doordat er schoner kan worden gewerkt en er minder fouten worden gemaakt, kan er ook sneller worden gewerkt. Dit alles kan zorgen voor een reducering van de bouwtijd. 

https://www.faay.nl/ 

Ga terug