Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2021

Jaarlijks 500 biobased prefab woningen uit de fabriek

Twee bedrijven hebben elkaar gevonden in hun gedeelde missie: innovatieve en duurzame bouwoplossingen leveren zonder uitputting van de aarde. In de vorm van houten woningcasco’s met keramische gevels die door een robot worden geplaatst.

Lees meer...

Prefab schaaldelen voor moskeekoepel

Voor een moskeekoepel in het Lokeren heeft Polycel Special Products geprefabriceerde schaaldelen van glasvezel gewapend polyester geleverd en gemonteerd. In luttele dagen was de koepel gereed.

Lees meer...

Thuiswerken in een tuinkantoor, zo uit de fabriek

Een industrieel geproduceerde unit als compleet tuinkantoor. In de meeste gevallen vergunningsvrij in je tuin te plaatsen om daar in een natuurlijke setting - en rustig - te kunnen werken.

Lees meer...

Een industrieel geproduceerde woning van afvalplastics

Bram Peters en Marlous de Bordes zijn de bewoners van een woning die grotendeels is vervaardigd van afvalplastics. Ze hebben de ‘save home’ woning zelf ontwikkeld als opstap naar industriële productie van deze woningen om afvalplastics een dankbare nieuwe functie te geven.

Lees meer...

Woningen gerealiseerd met Flexibel Modulair Casco

Woningbouw volgens het FMC concept oftewel het Flexibel Modulair Casco. Elementen komen prefab aan op de bouwplaats, waardoor de bouwsnelheid hoog ligt en 49 zeer duurzame woningen in Heiloo in slechts acht maanden werden gebouwd.

Lees meer...

Digitalisering gaat de productie in de bouw bepalen; hoe speelt u hierop in?

Op dinsdag 6 april is er het gratis webinar ‘Produceren vanuit digitalisering in de bouw’. Een ver-van-mijn-bed-show? “Zeker niet, want de bouwwereld ziet er over 5 jaar heel anders uit. Zorg dat je nu al grip op digitalisering krijgt.” 

Lees meer...

Fabrieksmatige bouw is de toekomst

Volgens de lezers van Bouwwereld.nl is fabrieksmatige bouw dé oplossing voor de huidige problemen en uitdagingen in de bouw. Ruim 88% van de lezers is die mening toegedaan.

Lees meer...

De prefab vernieuwing komt van alle kanten

Bestaande bouwers komen met fabrieken voor woningbouw. Allerlei startups mengen zich in de strijd met initiatieven voor nieuwbouwwoningen of oplossingen voor wonen en werken. Meer weten?

Lees meer...

The Best Of 2020

Een gevarieerde top 5 van best gelezen nieuwsberichten, met interesse van lezers voor voorbeeldprojecten, installatie, innovatie en materialen.

Lees meer...