Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Invest-NL start marktverkenning biobased bouwen. Doe mee!

Foto: Strotec.nl, Co2 neutraal, stikstofvrij en comfortabel; een natuurlijke keuze

Holland Houtland voert voor Invest-NL een 0-meting uit voor biobased bouwen. Welke bedrijven bouwen met natuurlijke materialen? Bent u architect, projectontwikkelaar, groothandel of aannemer? Vul de enquête in; elke deelnemer krijgt een plek in de eerste Biobased bouwen bedrijvengids 2021.

Invest-NL is een impact investeerder die investeert in ondernemingen en project die bijdragen aan een CO2 neutrale economie. Binnen de markt van biobased bouwen is Invest-NL begonnen met een marktverkenning in samenwerking met Holland Houtland. Bouwen met hout en andere houtvezel materialen zoals stro, hennep en vlas staat in de schijnwerpers. In VPRO Tegenlicht, Cobouw, architectuurbladen en andere media komen mooie voorbeelden van biobased bouwen en de toegevoegde waarde van bouwen met deze materialen voorbij. Maar, wat is nu de totale potentie bouwen met biobased materialen, zoals hout, hennep, stro en vlas? Hoe maken we alle individuele bedrijfsinitiatieven zichtbaar? En hoe zetten we die zichtbaarheid om in handelingsperspectief voor opdrachtgevers? Hoe kan deze sector in de breedte groeien? Tijd voor overzicht, dé Biobased Bouwen Bedrijvengids 2021 voor wonen, utiliteit, renovatie, inrichting en isolatiebedrijven!

Dat gaan we regelen! Holland Houtland analyseert in opdracht van Invest-NL de markt voor biobased bouwen. Daarvoor verzamelen we overzicht van het aanbod en onderzoeken we potentie van de markt. En we lanceren dé Biobased Bouwen Bedrijvengids 2021.  Een digitale catalogus met bedrijvenpagina’s voor alle spelers die werken aan of bouwen met biobased materialen. We vragen nu uw hulp om onze enquête in te vullen. Zo creëren we samen het antwoord op de vraag van investeerders, overheden en opdrachtgevers: hoeveel woningen en gebouwen kunnen we in 2021 en de komende 10 jaar biobased bouwen in Nederland?

Enquête: marktonderzoek en bedrijvengids

De enquête bestaat uit twee delen:

  1. Marktonderzoek; de nulmeting met vragen over het type producten en projecten die u uitvoert en de omvang van uw markt. We vragen bijvoorbeeld u ook wat uw visie is op groei en opschalen met uw bedrijf. Daarnaast op welke wijze uw product of manier van werken bijdraagt aan opschaling biobased bouwen.
  2. Een bedrijfsprofiel: We vragen u een beschrijving van uw bedrijf te geven. Daarnaast om uw eigen pagina in te richten met contactgegevens, logo, twee aansprekende foto’s en een wervende tekst over de toegevoegde waarde en kwaliteiten van uw bedrijf.

Klik hier om naar de enquête te gaan. In te vullen tot en met 23 december!

Marktonderzoek biobased bouwen

Voor investeerders en beleidsmakers in de woning en utiliteitsbouw, renovatie en isolatie is meer grip nodig op de omvang, schaal en potentie van de biobased markt. Deze enquête dient als nulmeting van de economische schaal en potentie biobased bouwen. De resultaten uit deze enquête vullen we aan met research en interviews. Daarmee stellen we een economisch sectorbeeld voor biobased bouwmaterialen samen. Met een ketenanalyse van bouwmaterialen en betrokken partijen maken we het marktpotentie en de schaal (investeringen en bouwvolumes) compleet. 

Biobased Bouwen Bedrijvengids 2021 - dé gouden gids voor alle spelers in de markt

De Biobased Bouwen Bedrijvengids 2021 is dé gids voor alle overheden en (potentiële) opdrachtgevers in de markt. Door zoekfuncties op type bedrijf, materiaal en producten bent u altijd makkelijk te vinden. U bepaalt zelf hoe u uw toegevoegde waarde in de markt beschrijft. Daar wilt u toch ook in staan?

Op de vakbeurs HOUTBOUW - van 18 tot en met 20 mei in de Brabanthallen in Den Bosch - wordt de Bedrijvengids 2021 gepresenteerd. Alle bedrijven met een bedrijvenpagina krijgen automatisch een link verstuurd zodra deze gereed is.

Ga terug