Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Vakbeurs en kennisplatform voor koplopers in off-site bouwen en renoveren

PREFAB is de vakbeurs - en het kennisplatform - voor professionals in industrieel en modulair bouwen en renoveren. Draagt bij aan kennisdeling en business en ondersteunt zo de doorontwikkeling van prefabricatie en industrialisatie in de bouw- en installatiesector.

De beurs vindt gelijktijdig met en op dezelfde locatie plaats als Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power.

PREFAB 2020 naar 2021

Vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus is PREFAB 2020 uitgesteld. De volgende editie vindt plaats van 12 t/m 14 oktober 2021. Lees hier meer informatie.

Informatie en inspiratie: up-to-date en compleet

PREFAB is de meest up-to-date en complete beurs op het gebied van pre-fabricage binnen de burgerlijke – en utiliteitsbouw. Informatie en inspiratie staan er centraal: PREFAB brengt innovaties, oplossingen, best practices en een ijzersterk inhoudelijk programma.

Ontwerp & Enginering
Componenten & Modules
Logistiek & Assemblage
×

Impressie

Samenwerkende partners

Media partners

Het laatste nieuws

Open staan voor vernieuwing, want dat is Moxy hotel Utrecht

De Vries en Verburg Bouw stond voor de uitdaging om met het industriële bouwconcept voor het Moxy hotel te werken. Projectleider Jaap Stam: “Angst is een slechte raadgever bij zo’n uitdaging, maar je moet de risico’s van zo’n innovatief bouwconcept kunnen benoemen, inzichtelijk maken en kunnen elimineren.”

Lees meer...

Just-in-time logistiek is doorslaggevend voor succes prefabricage

Het bouwproces van het Moxy hotel staat of valt met de logistiek. Hans van Wieringen, eigenaar/directeur van Transfiness, het transportbedrijf dat de modulaire hotelkamers uit Italië naar Utrecht vervoert: “Als daar een ploeg mensen klaarstaat voor montage, moeten de trailers er zijn.”

Lees meer...

Stap voor stap meer prefabricage in installatietechniek

Bij de bouw van het Moxy hotel worden ook de installaties, zoals complete leidingstraten, grotendeels geprefabriceerd aangeleverd. Marc van Delft: “We engineeren, tekenen, coördineren en realiseren hier de sprinkler/werktuigkundige installaties vanuit een modulaire insteek. Dat zorgt voor een hogere kwaliteit en minder risico’s.”

Lees meer...

Architectuur mee in verbeeldingskracht van Moxy

Een duurzaam, circulair en demontabel industrieel bouwconcept, dat kreeg JHK Architecten voorgeschoteld. Architect/directeur Chris de Jonge: “We hebben dit concept vertaald naar de beoogde functie, opzet en uitstraling van het gebouw. Onder andere door er als een regenjas een lichtgewicht en demontabele prefab gevel omheen te hangen.”

Lees meer...

Hotel Arsenaal Delft op moderne wijze ingepast in eeuwenoud gebouw

Het voormalige armamentarium en Legermuseum in Delft wordt grondig gerenoveerd en getransformeerd tot ArsenaalDelft. In twee gebouwdelen wordt een nieuw hotel gerealiseerd, dat medio volgend jaar de deuren wil openen. De prefab badkamers staan al op hun plek.

Lees meer...

YOTEL Amsterdam: kwestie van monteren en koppelen

YOTEL Hotel Amsterdam is door Heddes Bouw & Ontwikkeling grotendeels modulair opgebouwd. Met hotelkamers die in de fabriek als prefab betonnen units zijn vervaardigd, inclusief alle installaties en afwerkingen, waardoor het op de bouw een kwestie van monteren en koppelen werd.

Lees meer...