Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Vakbeurs en kennisplatform voor koplopers in off-site bouwen en renoveren

PREFAB is de vakbeurs - en het kennisplatform - voor professionals in industrieel en modulair bouwen en renoveren. Draagt bij aan kennisdeling en business en ondersteunt zo de doorontwikkeling van prefabricatie en industrialisatie in de bouw- en installatiesector.

De beurs vindt gelijktijdig met en op dezelfde locatie plaats als Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power.

Informatie en inspiratie: up-to-date en compleet

PREFAB is de meest up-to-date en complete beurs op het gebied van pre-fabricage binnen de burgerlijke – en utiliteitsbouw. Informatie en inspiratie staan er centraal: PREFAB brengt innovaties, oplossingen, best practices en een ijzersterk inhoudelijk programma.

Ontwerp & Enginering
Componenten & Modules
Logistiek & Assemblage
×

Impressie

Samenwerkende partners

Media partners

Het laatste nieuws

Geen emissies meer in de bouw

Schoon en emissieloos bouwen, van generator tot heimachine. Het Rijk heeft er een ambitieus programma en een routekaart voor ontwikkeld en de subsidiepot bevat 500 miljoen euro.  

Lees meer...

Tien miljoen voor realisatie DSGO

Het ministerie van BZK heeft 10 miljoen subsidie toegekend voor de ontwikkeling van het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO). DSGO is het fundament van de digitaliseringsopgave voor de gebouwde omgeving (digiGO).

Lees meer...

Houten woningen in Hof van Duurzaamheid

In 2021 is in Amersfoort-Noord Treetek begonnen aan het Hof van Duurzaamheid. De veertig eengezinswoningen zijn in 2021 gebouwd en de zeven urban villa’s worden in januari 2022 in deze duurzame wijk gebouwd volgens de CLT-methode.

Lees meer...

The Modular – de naam zegt alles

Bureau Fraai laat met het ontwerp en de realisatie van The Modular zien dat prefab bouwen zowel mooi als efficiënt en betaalbaar kan zijn. Het bureau ontwierp in opdracht van de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot een kantoorgebouw op Oostenburger Eiland in onze hoofdstad.

Lees meer...

Merendeel aardbevingsbestendige woningen industrieel vervaardigd

Aan de Beukenlaan in Appingedam worden de eerste aardbevingsbestendige woningen van het project ‘Vliesgevelwoningen’ gebouwd. Van de 162 nieuw te bouwen woningen komen er ruim 100 uit de fabriek.

Lees meer...

Prefabricage van installaties, herkenbaar op PREFAB 2021 én in de dagelijkse praktijk

Veel voorbeelden van prefabricage van installaties waren te vinden op PREFAB 2021. Zoals  Preworxs dat via slim voorwerk verschillende technieken en innovaties combineert en daarmee prefab maatwerk oplossingen biedt.

Lees meer...