Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Vakbeurs en kennisplatform voor koplopers in off-site bouwen en renoveren

PREFAB is de vakbeurs - en het kennisplatform - voor professionals in industrieel en modulair bouwen en renoveren. Draagt bij aan kennisdeling en business en ondersteunt zo de doorontwikkeling van prefabricatie en industrialisatie in de bouw- en installatiesector.

De beurs vindt gelijktijdig met en op dezelfde locatie plaats als Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power.

PREFAB 2020 naar 2021

Vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus is PREFAB 2020 uitgesteld. De volgende editie vindt plaats van 12 t/m 14 oktober 2021. Lees hier meer informatie.

Informatie en inspiratie: up-to-date en compleet

PREFAB is de meest up-to-date en complete beurs op het gebied van pre-fabricage binnen de burgerlijke – en utiliteitsbouw. Informatie en inspiratie staan er centraal: PREFAB brengt innovaties, oplossingen, best practices en een ijzersterk inhoudelijk programma.

Ontwerp & Enginering
Componenten & Modules
Logistiek & Assemblage
×

Impressie

Samenwerkende partners

Media partners

Het laatste nieuws

The Best Of 2020

Een gevarieerde top 5 van best gelezen nieuwsberichten, met interesse van lezers voor voorbeeldprojecten, installatie, innovatie en materialen.

Lees meer...

Aanpasbare bouwmodules voor installatietechniek

Verwarming, elektriciteit, ventilatie en domotica, inclusief leidingen, bedradingen en contactpunten, allemaal samen in één slimme module. Zo wordt de montagesnelheid verhoogd en worden de kosten verlaagd. De module is makkelijk te demonteren en bevordert het circulair bouwen.

Lees meer...

Invest-NL start marktverkenning biobased bouwen. Doe mee!

Holland Houtland voert voor Invest-NL een 0-meting uit voor biobased bouwen. Welke bedrijven bouwen met natuurlijke materialen? Bent u architect, projectontwikkelaar, groothandel of aannemer? Vul de enquête in; elke deelnemer krijgt een plek in de eerste Biobased bouwen bedrijvengids 2021.

Lees meer...

Woningen met CO2-arme prefab betonnen casco’s

Een doorbraak in de bouw: prefab betonnen woningcasco’s geproduceerd met een betonmengsel dat 44% minder CO2 uitstoot in vergelijking met andere betoncasco’s.

Lees meer...

Vertical gardening langs terrasgevels

Bij de wooncomplexen The George en Gustav in Amsterdam beschikken de bewoners over ruime prefab betonnen terrasbalkons, kenmerkend onderdeel in de trapsgewijze architectuur. Bij The George zijn ook prefab betonnen plantenbakken opgenomen om via ‘vertical gardening’ de gevels een groen karakter te geven.

Lees meer...

Het goede en vooral praktische voorbeeld van circulaire woningbouw

Papieren duurzaamheid wordt werkelijkheid in Someren. Daar heeft de gemeente een demowoning gebouwd waarin zo veel mogelijk gebruik is gemaakt van duurzame, circulaire, demontabele en herbruikbare bouwmaterialen.

Lees meer...