Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Hotel Arsenaal Delft op moderne wijze ingepast in eeuwenoud gebouw

Foto: Lucas van der Wee | cepezed

Het voormalige armamentarium en Legermuseum in Delft wordt grondig gerenoveerd en getransformeerd tot ArsenaalDelft. In twee gebouwdelen wordt een nieuw hotel gerealiseerd, dat medio volgend jaar de deuren wil openen. De prefab badkamers staan al op hun plek.

Het nieuwe ArsenaalDelft gaat ruimte bieden aan een mix van nieuwe functies, met congresruimte, tentoonstellingsruimte, restaurant en hotel. Architectenbureau cepezed heeft in opdracht van Driestar B.V. het ontwerp gemaakt en de transformatie wordt uitgevoerd onder coördinatie van cepezedbouwteam. Het hotel, dat wordt gesitueerd in gebouw 1692 en het tussengebouw van het Rijksmonumentale complex, krijgt de beschikking over 63 kamers, twee sfeervolle en goed uitgeruste vergader- en trainingsruimtes, gecombineerd met meerdere breakout area’s. Ook komt er een ruime ontbijt- en verblijfsruimte.

Met respect voor het vier eeuwen oude complex heeft de architect ervoor gekozen het gebouw zo veel mogelijk intact te laten en de oorspronkelijk constructie zoveel mogelijk in het zicht te laten. Daarnaast is ingezet op een efficiënte en vlotte uitvoering, onder andere door gebruik te maken van modulaire, samengestelde elementen. Zo zijn de badkamers van het hotel geheel geprefabriceerd aangevoerd en in het gebouw geschoven.

Specialist in prefab badkamers Portisa vervaardigde de benodigde units in hun fabriekshal in Werkendam. De units van circa 2 x 3 meter (alleen met douche) of 3 x 3 meter (met douche en ligbad) hebben een autonome constructie met een stalen vloerframe en wanden van gezette staalprofielen. Vlakke, gecoate staalplaten zijn bevestigd op de profielen en vormen direct de naadloos strakke interieurafwerking. Ook de vloertegels, verlichting en alle badkamerelementen tot en met het garnituur zijn reeds gemonteerd. Alle elektra- en wateraansluitpunten zijn geclusterd in een schachtachtige sparing voor een snelle en gemakkelijke installatie op locatie. Gesealed in beschermende verpakking zijn de badkamers kant-en-klaar naar de bouwlocatie vervoerd, ingehesen en op de plekken van de nieuwe hotelkamers gepositioneerd en aangekoppeld. Het paste allemaal perfect, mede omdat de units tot op de millimeter gedetailleerd en geëngineerd waren. De buitenzijde van de units wordt meegenomen in de afwerking van de hotelkamers.

Ga terug