Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Prefab synoniem voor snelheid én kwaliteit

 

“Er is meer en meer interesse voor duurzame houtskeletbouw. Omdat je prefab-matig snel kunt bouwen, alsmede zeer duurzaam en in hoge kwaliteit.” 

Leon Janssen, directeur van Janssen Bouw in Etten-Leur en bestuurslid van de Vereniging van Houtskeletbouwers (VHSB), bouwt prefab woningen in houtskeletbouw voor de particuliere opdrachtgevers. “Hout heeft naar onze mening een aantal voordelen, waarbij zaken als hernieuwbare grondstof en lage COuitstoot zwaar wegen. Opdrachtgevers kijken vandaag de dag volop naar duurzaamheid. En in de huidige discussie over stikstof blijkt dat bij berekeningen onze houtskeletbouw woningen gunstig scoren. Mede omdat wij de bouwelementen in onze fabriek zo compleet mogelijk samenstellen en je dus weinig transportbewegingen naar de bouwplaats hebt.” 

“Naast de voordelen als snelheid van bouwen en duurzaamheid wil ik ook benadrukken dat de kwaliteit van onze woningen zeer hoog is. Houtskeletbouw is een specialisme dat wij al ruim 25 jaar beheersen. Dan heb je het over de constructieve opzet van een woning, de benodigde bouwdelen, detailleringen, bouwfysische oplossingen en een efficiënte bouwwijze. Neem het netto vloeroppervlak van een woning. Omdat wij in houtskeletbouw de goed geïsoleerde buitengevels dunner kunnen houden dan andere bouwsystemen, krijgt de gebruiker extra vierkante meters netto woonoppervlak. En zij krijgen een topniveau woning, die onder geconditioneerde omstandigheden in de fabriek is geprefabriceerd. Wij produceren inmiddels jaarlijks rond de 30 woningen. En de vraag blijft toenemen.”  

Ook u kunt anticiperen op die groeiende vraag door kennis op te doen over off-site bouwen. Lees verder over info voor exposanten

Ga terug