Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Prefab staalframevloer voor woningen in Haagse kerk

 

Luxe woningen in een voormalig kerkgebouw. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een doos-in-doos-constructie met prefab staalframe bouwelementen. 

De Pauluskerk in Den Haag krijgt een nieuwe bestemming. In het kerkgebouw worden 21 luxe appartementen gerealiseerd. Het project met de naam Pauluskerk Hemels Wonen wordt uitgevoerd door hoofdaannemer Giesbers Rotterdam. De bouwer heeft via REPPEL gekozen voor de LEWIS Steelframe Concrete Floor. Dit zijn geprefabriceerde vloerelementen, bestaande uit een stalen frame van koudgevormde C-profielen die zijn gestort in een gewapende betonschil. Deze betonschil is tevens direct de plafondplaat van het vloersysteem. Op het stalen frame wordt een akoestisch ontkoppelde LEWIS® topvloer met vloerverwarming aangebracht. Het vloersysteem wordt toegepast in combinatie met de dragende SCF-staalframe wanden van PrefabNL. 

Het vloersysteem beschikt over een vrije installatieruimte. Leidingen en installaties worden dus niet in een constructieve laag van het vloersysteem ingestort, zoals bij veel conventionele vloersystemen. De vloer is met slechts 300 kg/m2 relatief licht en kan stempelloos bij grote overspanningen worden toegepast. Voor de begane grondvloer ter plaatse van de kelder van het complex is gekozen voor de HODY 60 staalplaatbetonvloer. 

Ga terug