Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Standaardiseren zonder vrijheden aan te tasten

De kunst van het toekomstige bouwen zit volgens Faay, producent van prefab wandsystemen en -plafondsystemen, in standaardiseren. Zonder daarbij de vormgevings- en indelingsvrijheid van architect en particuliere woningkoper aan te tasten. Dat kan met Kingsize wanden en prefab meterkasten.

Meer dan ooit tevoren is het voor de huidige bouw tijd om naar de toekomst te kijken. Minder mensen op de bouw, stijgende bouwkosten en strakke planningen, terugdringen van stikstof en CO2. Goede redenen om eens goed te kijken naar hoe een bijdrage te leveren aan duurzaam en toekomstbestendig bouwen. Die vult het bedrijf primair in met wanden en plafonds met unieke eigenschappen en een milieuvriendelijke karakter en tevens met doordachte industriële productie- en bouwoplossingen, zoals Kingsize prefab wanden voor de ruwbouw.

De Kingsize wand is ontwikkeld voor snel en efficiënt bouwen. “Met dit kant-en-klare product bedienen we nu ook de nieuwbouwmarkt,” aldus Dagmar Middelkoop. Marketing & Communicatie Faay. “Kamerhoge wanden tot wel 5 meter breed die in de ruwbouwfase worden geplaatst. Standaard opgebouwd uit biobased materialen zoals vlasscheven en vezelplaat. De platen worden geproduceerd in een geconditioneerde omgeving en zo kan er op de (schone) bouwplaats onder alle omstandigheden worden doorgewerkt. De ‘plug&play’-wanden worden geleverd met vooraf geïntegreerde elektra, uitsparingen voor waterleidingen etc. custom-made aangeleverd door de bij het project betrokken installateur. Doordat alles op de juiste plek in de wand is opgenomen, kan er op de bouwplaats razendsnel worden gemonteerd. Dit alles resulteert in optimalisatie, beheersing van het bouwproces en kostenreductie.”

Verder zijn innovatieve prefab meterkasten ontwikkeld, die het bouwproces vereenvoudigen. “Met onze prefab meterkasten is het nu mogelijk om het aansluiten van de meterkast naar voren te halen. Bij de prefab meterkasten van Faay is er in overleg met de elektricien veel mogelijk, van een gedeeltelijk op de bouwplaats af te maken systeem tot een compleet in de fabriek voorbereide unit die meteen kan worden aangesloten op het net. Monteren in de ruwbouwfase met een directe elektrische aansluiting in de woning, handig bij de verdere afbouw.”

Faay is exposant op PREFAB 2021 en toont daar deze en andere innovaties.

Informatie: www.faay.nl

Ga terug