Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Demontabel gebouw is 100% toekomstbestendig

Foto: Lucas van der Wee - cepezed 

In Delft is een voorbeeldproject voor de circulaire economie verrezen: een gebouw met de mogelijkheid om het in de toekomst geheel te remonteren. 

In 2012 verwierf architectenbureau cepezed het complex van het voormalige Techniekmuseum aan de Ezelsveldlaan in Delft en vormde het om tot een creatief cluster met huisvesting voor uiteenlopende bedrijven in de creatieve sector. Het enige niet-monumentale pand op het terrein verkeerde echter in slechte staat. Daarom heeft het recent plaatsgemaakt voor circulaire nieuwbouw. Ook dit gebouw is bestemd voor ondernemingen in de kennisintensieve creatieve industrie.  

Geprefabriceerde constructie 
Het gebouw is geheel demontabel opgetrokken uit een geprefabriceerde staalconstructie en eveneens geprefabriceerde houten vloeren van LVL-elementen. Op de houten vloeren is een dekvloer van minerale korrels en gipsvezelplaten aangebracht. Die is op zijn beurt voorzien van een PVC afwerkvloer. De gevel is grotendeels transparant, met verticale lamelstroken die voor natuurlijke ventilatie te openen zijn. Alle toegepaste materialen zijn gemakkelijk herbruikbaar of recyclebaar. Het nuchtere moderne gebouw contrasteert spannend met de historische bestaande bouw. De nieuwbouw bestaat uit vier bouwlagen die elk met circa 200 m² (vvo) separaat verhuurbaar zijn.   
 
De prefabricage heeft de bouwtijd beperkt tot slechts enkele maanden. De korte bouwtijd is tevens te danken aan een doordachte voorbereiding en een nauwe, integrale samenwerking tussen alle cepezed-disciplines, van de projectontwikkelingstak tot de architectuur- en interieurontwerpers en cepezedbouwteam voor de uitvoering. Belangrijke projectpartners warenEeStairsErdo, IFS Building Systems, IMd Raadgevende Ingenieurs, Kuijpers, Metsä Wood / De Groot Vroomshoop, Nelissen ingenieursbureau, Roof Protection en Voortman Steel Construction. 

Ga terug