Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Modulaire woningbouw met hout

 

Grootschalige modulaire woningbouw met hout. Als het aan het ontwerp- en ingenieursbureau Lister Architecture ligt, wordt dat snel werkelijkheid.  

‘Next level' duurzame woningen, met een minimale impact op het klimaat. Circulaire, demontabele en tijdloze architectuur die efficiënt te (pre)fabriceren is. Dat is het uitgangspunt van twee partijen die hun krachten bundelen: Lister Buildings is ontwikkelaar, bouwer en belegger op het gebied van duurzame, inclusieve en betaalbare leefomgevingen. cepezed ontwerpt gebruiksvriendelijke, flexibele architectuur met veel belevingswaarde. Samen zijn zij Lister Architecture gestart.  

Efficiënter bouwen 

Stefan van den Brink, CEO Lister Buildings: “Met de kennis en visie van cepezed zijn wij in staat om samen een revolutionair prefab bouwsysteem te realiseren. Daardoor kunnen wij efficiënter, duurzamer en sneller bouwen, tegen een betere prijs.Jan Pesman, architect en partner cepezed voegt toe: “Het partnership geeft ons een unieke kans om onze jarenlange expertise in het professionaliseren van de bouw in te zetten en nog verder te ontwikkelen binnen een ononderbroken keten die loopt van initiatief tot voorbij de oplevering. 
 
Snel bouwconfiguraties 
Al eind april van dit jaar zouden meerdere configuraties op basis van modulair bouwen in hout gereed moeten zijn voor productie: 

  • single unit complexen voor studenten en hotels, bestaande uit grote en kleine modules; 
  • zorgwoningen, bestaande uit twee geschakelde modules in verschillende maten; 
  • vrije sector huurwoningen, bestaande uit een ‘slimme’ module en een ‘leef’ module; 
  • grondgebonden koopwoningen, bestaande uit een slimme module en een ‘leef’ module. 

 
Word deelgenoot van de laatste ontwikkelingen in modulaire woningbouw op PREFAB 2020 van 6 t/m 8 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Ga terug