Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Digitalisering en industrialisatie op PREFAB 2024

Digitalisering en industrialisatie krijgen ook op vakbeurs PREFAB op 15, 16 en 17 oktober weer de aandacht die zij verdienen. Hoe zetten exposanten het in om hun fabrieken slimmer te maken en sneller te laten produceren? Een korte vooruitblik.

Lees meer...

“Mijn ideaal? Dat de bouwindustrie niet iedere keer het wiel opnieuw uit uitvindt.”

Begin mei kopte Portisa op haar LinkedIn-pagina: Wij zijn aan het robotiseren. Reden genoeg voor ons om met eigenaar Frederike Cernoia in gesprek te gaan.

Lees meer...

Roger Kerckhoffs: "Breng je witte Kia Picanto in kaart"

Supply chain management, ofwel het managen en beheersen van goederenstrome, is binnen industrialisatie een belangrijk thema. Roger Kerckhoffs deed er in ruim dertig jaar veel ervaring in op. Hij was verantwoordelijk voor onder andere customer service, sales & operations planning (S&OP), transport en opslag. Daarnaast heeft hij ervaring als productie- en als inkoopmanager.

Lees meer...

Thijs Brilleman: "Automatiseer, maar blijf zuinig op vakmensen"

Thijs Brilleman is als Leader Smart Manufacturing & Robotics aan de Haagse Hogeschool expert op het gebied van slim produceren, al dan niet met behulp van robots. Hoewel hij voornamelijk actief is in de industrie, ziet hij veel parallellen met de bouwsector.

Lees meer...

‘Aansluiting prefab meterkasten in ruwbouwfase’ nu breder toepasbaar

In april is een nieuwe versie van NTA 8769 Aansluiting van prefab meterkasten in de ruwbouwfase verschenen. De NTA is nu ook toepasbaar bij een project met één aansluiting en bij nieuwbouwprojecten met een warmteaansluiting.

Lees meer...

'Circulaire restwaarde' flexwoningen: duurzame oplossing voor acuut probleem 

Nederland staat voor een grote en urgente woningbouwopgave. De druk op de woningmarkt is hoog en benadrukt de noodzaak om het bouwen van woningen te versnellen.

Lees meer...

In de spotlight: exposant hansgrohe

Denk je hansgrohe, dan denk je sanitair. En de link met prefab ligt er al jaren. 'Fabrikanten en aannemers om het heft in handen nemen', vindt Jeroen Lijs, manager projecten en teamleider.

Lees meer...

Aeternus kopt: prefab en modulaire bouw zijn een duurzame katalysator voor groei in de bouwsector

Dat niet alleen opdrachtgevers en de bouwsector zelf langzaam maar zeker overtuigd raken van het nut en de noodzaak van prefab, bewijst het rapport van overname-expert Aeternus.

Lees meer...

Nieuws van het Lente-Akkoord 2.0

Welke milieuwinst valt te verwachten van industrieel bouwen en hoe vertaalt deze zich in de huidige rekenstandaarden, zoals de MPG?Wat is er nog nodig?

Lees meer...

Ruim driehonderd woningen in De Haren duurzaam gerenoveerd

Een speciaal moment: het laatste geveldeel landde op z'n plek. Na zes jaar van voorbereiding en uitvoering is de renovatie van ruim driehonderd woningen bijna klaar.

Lees meer...