Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Nieuwe gevels kant-en-klaar in betoncasco geplaatst

Het flatgebouw Hoog Lindoduin op Scheveningen wordt gerenoveerd. In en aan het kale betoncasco worden kant-en-klare gevelelementen en prefab balkons geplaatst.

Lees meer...

Slim omgaan met industrialisatie in woningbouw

Het ING Economisch Bureau heeft de kansen van industrieel bouwen onderzocht: succesvol industrialiseren is mogelijk door voordelen te benutten en nadelen te beperken.

Lees meer...

Kwart miljoen ouderenwoningen nodig, liefst in eigen buurt

De potentiële vraag naar ouderenwoningen bedraagt een kwart miljoen. En in 1,2 miljoen huizen zijn mogelijk aanpassingen nodig voor ouderen die in hun huidige woning willen blijven wonen

Lees meer...

Prefab krachten gebundeld

Portisa Nederland BV en Raab Karcher gaan samenwerken op het gebied van prefab badkamers. Prefab en logistieke ontzorging zijn toverwoorden om op de bouwplaats flinke slagen te kunnen maken.

Lees meer...

Transformatie van gevangenis tot wooncomplex

Gevangeniscomplex Noordsingel in Rotterdam transformeert tot een nieuwe stukje stad met plek voor wonen, werken en ontspanning. De tralies maken plaats voor prefab puien.

Lees meer...

Innovatief modulair bouwsysteem in modelwoning Lemelerveld

In één dag een standaard woning monteren. Met een verdiepingsvloer waarin de prefab installatie-elementen voor verwarming, warm water, ventilatie en riolering zijn opgenomen.

Lees meer...

Aannemers zien totaalvoordeel van industrialisatie

Aannemers kiezen vaker voor industriële vormen van woningrenovatie. “Het is aantrekkelijk als je alle aspecten bekijkt, zoals tijdwinst, hoge kwaliteit en lagere kosten.” 

Lees meer...

54events stelt PREFAB uit naar 2021

Beursorganisator 54events heeft vanwege de gevolgen van de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus haar vakbeurzen PREFAB, Vakbeurs Energie, Zero Emission | Ecomobiel, Industrial Heat & Power, RENOVATIE en MONUMENT uitgesteld naar 2021. De volgende editie van PREFAB vindt daarmee plaats van 12 t/m 14 oktober 2021.

Lees meer...

Beursbezoekers onderstrepen belang vakbeurzen

In het kader van de Nationale Energie Week, die plaatsvindt in de tweede week van oktober, onderzocht beursorganisator 54events de stemming onder potentiële beursbezoekers. Maar liefst 1.627 respondenten gaven hun mening. Daarvan gaf 82% aan in oktober graag voor een bezoek naar de Brabanthallen te komen, als dit van overheidswege is toegestaan.

Lees meer...

Licht hout vermindert gedoe op de bouwplaats

Het gebruik van lichte houten elementen in de bouw heeft vele voordelen, van efficiënte en kosteneffectieve logistiek tot flexibele hantering van materialen. 

Lees meer...