Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Woningbouwspurt van Zuid-Holland kan door industrialisatie

Woningbouw kan sneller, goedkoper, kwalitatiever en circulair. Dat kan door vergaande industrialisatie van de woningbouw, waardoor de woning als compleet seriematig product gezien wordt, in plaats van als traditioneel projectgebonden samengesteld bouwwerk.

Lees meer...

Adaptief hoofdkantoor, mede dankzij grote overspanningen van prefab vloeren

De keuze voor flexibele indeelbaarheid maakt een gebouw adaptief en levensloopbestendig. Zo ook het nieuwe ING-hoofdkantoor ‘Cedar’ in Amsterdam-Zuidoost, dat dankzij prefab betonnen vloersystemen met grote overspanningen in de toekomst makkelijk aanpasbaar is.

Lees meer...

Tijdelijke modulaire woningen voor bewoners Gronings aardbevingsgebied

Aan de zuidkant van Ten Post worden 60 tijdelijke woningen gebouwd volgens een prefab modulair bouwconcept. Deze woningen zijn nodig voor bewoners die tijdelijk uit hun woning moeten voor de versterkingsoperatie.

Lees meer...

Digitalisering: what you BIM is what you get

Vorige week was het webinar ‘Produceren vanuit digitalisering in de bouw’. Voorbij Prefab kan met gedigitaliseerde en gestandaardiseerde processen de productie optimaliseren en aan de lopende band maatwerk prefab betonnen casco’s fabriceren.

Lees meer...

Modulaire installaties en gevelelementen voor Accelerator

Aannemer BAM past bij de bouw van het 11 verdiepingen tellende onderzoeksgebouw Accelerator in Utrecht volledige prefab installatieschachten toe. Daarin zijn de installatieonderdelen vooraf gemonteerd. Alleen nog een kwestie van koppelen per verdieping.

Lees meer...

Ideeën voor flexibele en duurzame stedenbouw

De Urban Adaptation-wedstrijd daagde architecten en studenten uit de hele wereld uit om een innovatief modulair houtontwerp te ontwikkelen voor een openbaar gebouw of een bouwsysteem dat zich gemakkelijk aanpast aan de veranderende behoeften in de samenleving.

Lees meer...

Prefab op pole position bij Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen

Er zijn volgens Ton Jans, directeur KOMO en KICK, twee manieren om de woningbouw in Nederland te versnellen: (1) meer prefabricage en (2) werken volgens gecertificeerde processen. Zeker als volgend jaar de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) van kracht is.

Lees meer...

Wonen in een gezond, duurzaam, levensloopbestendig huis

Het traditionele bouwproces moet efficiënter en het eindresultaat moet in dienst staan van de bewoners. De houten woningen in Nijverdal zijn volledig remontabel gebouwd en aanpasbaar aan verschillende levensfasen. 

Lees meer...

Prefab gevelsysteem met nog steeds alle architectuurvrijheid

Een slimme en esthetisch fraaie prefab geveloplossing, die perfect aansluit op de veranderende werkwijze in de bouw.

Lees meer...

Stadswerf Oostenburg: logische keuze voor prefab beton

Stadswerf Oostenburg in Amsterdam is een groots project dat tot de verbeelding spreekt door architectuur, variëteit, kwaliteit. Binnen de grote verscheidenheid van woonblokken en woningplattegronden is liefst 80% van het betonwerk geprefabriceerd.

Lees meer...