Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Woningcorporaties en Barli realiseren duizend modulaire houten woningen

Tien woningcorporaties in Noordoost Brabant en bouwer Barli uit Uden bundelen hun krachten om de komende vijf jaar duizend modulaire woningen te realiseren.

Lees meer...

Snel en steigerloos bouwen met prefab beton

De Coninxpoort wordt één van de hoogste gebouwen van Lelystad. In het woongebouw komen 96 appartementen. De toren wordt opgebouwd uit prefab casco’s en een prefab gevel. Zo kan er snel en steigerloos gebouwd worden.

Lees meer...

Circulair bouwen - In Holland groeit een huis

Tot 2030 moeten er in ons land zo’n 900.000 woningen worden gebouwd. Maar hoe krijg je die enorme woningbouwopgave voor elkaar zonder de CO2- en stikstofnormen te overschrijden?

Lees meer...

Steeds meer flexwoningen door ondersteuning vanuit het Rijk

Met flexwoningen, en het stelsel aan regelingen en ondersteuning om de realisatie van flexwoningen te versnellen, is met succes een nieuwe bouwwijze geïntroduceerd.

Lees meer...

Exposant: ROCKWOOL Prefab Building Systems

ROCKWOOL, wereldwijd bekend om zijn innovatieve en duurzame isolatieoplossingen, staat dit jaar in oktober voor de eerste keer op PREFAB in de Brabanthallen in Den Bosch.

Lees meer...

Er komt een detailstandaard in gestapelde houtbouw

“We destilleren in gezamenlijkheid een methodeinclusief details op uitvoeringsniveau waarmee je een goed houten gebouw kunt ontwerpen en realiseren.”

Lees meer...

De weg naar duurzaam en PREFAB bouwen volgens Meilof Riks

“In onze ogen is duurzaam bouwen, bouwen met oog voor de mens en de natuur. Tegelijkertijd beseffen we dat volledig duurzaam bouwen nog niet te doen is.”

Lees meer...

“Modulair bouwen is out-of-the-box denken. Van constructie tot schakelmateriaal loopt duurzaamheid als een rode lijn door een project.”

Volgens Marcel Visser, Partnership Manager Building Technologies bij WAGO, kent duurzaamheid in de installatietechniek drie invalshoeken. We gingen erover met hem in gesprek.

Lees meer...

Heijmans introduceert de Afvalmonitor

Heijmans lanceerde in juni het eerste afvaldashboard in de bouwsector: de Afvalmonitor. Hiermee monitort het beursgenoteerde bouwbedrijf afvalstromen, het scheidings- en recyclingpercentage en de CO2-uitstoot die daarbij hoort tot op projectniveau.

Lees meer...

ProRail zet in op modulair, circulair en energieneutraal bouwen

ProRail beheert circa 1.500 onbemande railgebonden gebouwen in Nederland. Deze gebouwen zijn cruciaal voor het spoor en huisvesten alle techniek die nodig is om treinen te laten rijden.

Lees meer...