Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

The Best Of 2020

Een gevarieerde top 5 van best gelezen nieuwsberichten, met interesse van lezers voor voorbeeldprojecten, installatie, innovatie en materialen.

Lees meer...

Aanpasbare bouwmodules voor installatietechniek

Verwarming, elektriciteit, ventilatie en domotica, inclusief leidingen, bedradingen en contactpunten, allemaal samen in één slimme module. Zo wordt de montagesnelheid verhoogd en worden de kosten verlaagd. De module is makkelijk te demonteren en bevordert het circulair bouwen.

Lees meer...

Invest-NL start marktverkenning biobased bouwen. Doe mee!

Holland Houtland voert voor Invest-NL een 0-meting uit voor biobased bouwen. Welke bedrijven bouwen met natuurlijke materialen? Bent u architect, projectontwikkelaar, groothandel of aannemer? Vul de enquête in; elke deelnemer krijgt een plek in de eerste Biobased bouwen bedrijvengids 2021.

Lees meer...

Woningen met CO2-arme prefab betonnen casco’s

Een doorbraak in de bouw: prefab betonnen woningcasco’s geproduceerd met een betonmengsel dat 44% minder CO2 uitstoot in vergelijking met andere betoncasco’s.

Lees meer...

Vertical gardening langs terrasgevels

Bij de wooncomplexen The George en Gustav in Amsterdam beschikken de bewoners over ruime prefab betonnen terrasbalkons, kenmerkend onderdeel in de trapsgewijze architectuur. Bij The George zijn ook prefab betonnen plantenbakken opgenomen om via ‘vertical gardening’ de gevels een groen karakter te geven.

Lees meer...

Het goede en vooral praktische voorbeeld van circulaire woningbouw

Papieren duurzaamheid wordt werkelijkheid in Someren. Daar heeft de gemeente een demowoning gebouwd waarin zo veel mogelijk gebruik is gemaakt van duurzame, circulaire, demontabele en herbruikbare bouwmaterialen.

Lees meer...

Belofte aan bewoners waarmaken met geprefabriceerde gevels

In opdracht van Area renoveert Caspar de Haan onderhoud & renovatie momenteel 149 huurwoningen in Veghel. Daarbij krijgen alle woningen in de wijk De leest een compleet nieuwe, geprefabriceerde voor- en achtergevel.

Lees meer...

‘Druk op de knop’ voor plug & play gevelelement

In diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten in Nederland worden complete houtskeletbouw gevelelementen van Machiels Building Solutions uit het Belgische Genk toegepast. “Omdat bouwers ervaren dat ze met zulke industrieel vervaardigde plug & play gevelelementen razendsnel wind-, water- en luchtdicht zijn en kosten besparen.”

Lees meer...

Open staan voor vernieuwing, want dat is Moxy hotel Utrecht

De Vries en Verburg Bouw stond voor de uitdaging om met het industriële bouwconcept voor het Moxy hotel te werken. Projectleider Jaap Stam: “Angst is een slechte raadgever bij zo’n uitdaging, maar je moet de risico’s van zo’n innovatief bouwconcept kunnen benoemen, inzichtelijk maken en kunnen elimineren.”

Lees meer...

Just-in-time logistiek is doorslaggevend voor succes prefabricage

Het bouwproces van het Moxy hotel staat of valt met de logistiek. Hans van Wieringen, eigenaar/directeur van Transfiness, het transportbedrijf dat de modulaire hotelkamers uit Italië naar Utrecht vervoert: “Als daar een ploeg mensen klaarstaat voor montage, moeten de trailers er zijn.”

Lees meer...