Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws maandelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Start herbestemming kantoor naar 81 kamers tellend logiesgebouw te Almere

De vergunning lag al een tijdje gereed, maar door de coronaperikelen is pas deze week officieel gestart met realisatie van de ombouw.

Lees meer...

Schoorvrij en circulair bouwen met remontabel prefab beton

Om in de strenge winters van Finland door te kunnen blijven bouwen heeft Peikko decennia geleden boutverbindingen voor betonelementen bedacht. Steeds meer aannemers verkiezen deze innovatieve en droge verankeringsmethode boven de traditionele natte knoop. Waarom is dat?

Lees meer...

Ultrasnel steenstrips verlijmen op prefab gevelpanelen

Kant-en-klare gevelpanelen; de toepassing ervan neemt handoverhand toe. Met dank aan de bedenkers van machinale systemen of die elementen geautomatiseerd te voorzien van gevelbekleding.

Lees meer...

Beursmanager Sander Braam van 54events: "Wij geven prefabricage een boost"

“Het accent ligt op samenwerking. Hoe brengen we samen prefab producten bij elkaar ? Hoe dragen we samen bij aan de aanpak van vraagstukken als de energietransitie, duurzaamheid, circulariteit en demontabel bouwen?"

Lees meer...

Bezoekersregistratie vakbeurs PREFAB 2021 open

Onlangs opende beursorganisator 54events de bezoekersregistratie van de vakbeurs PREFAB. Die vindt plaats op 12, 13 en 14 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch, gelijktijdig met Vakbeurs Energie en de vakbeurzen PREFAB en Industrial Heat & Power.

Lees meer...

Speciale integraalvloer voor geïndustrialiseerde nieuwbouwwoningen

De prefab VBI Integraalvloer met geïntegreerde technische installaties draagt bij aan een snelle oplossing voor het woningtekort. Deze systeemvloer voor seriematige, grondgebonden woningbouw is namelijk ontwikkeld voor het snel realiseren van geïndustrialiseerde nieuwbouwwoningen.

Lees meer...

Eerste projecten voor betaalbaar en duurzaam woonconcept

Betaalbare, circulaire en energiezuinige woningen. Het woonconcept van StartBlock slaat aan: momenteel worden de kant-en-klare woningen in de fabriek in Emmeloord industrieel vervaardigd voor meerdere projecten, waaronder in Ridderkerk en Emmeloord.

Lees meer...

Efficiënte bouwwijze voor karakteristieke kade- en hofwoningen

In de binnenstad van Bergen op Zoom bouwt TBI-onderneming ERA Contour nieuwbouwproject de Soete Veste. Gekozen is voor prefab beton voor de woningscheidende wanden en het binnenspouwblad van de voor- en achtergevel. Ook de funderingsbalken zijn van prefab beton. Het gebruik van prefab betonelementen blijkt zeer efficiënt bij het realiseren van deze woningen.

Lees meer...

Warmtepompen keurig opgenomen in prefab schoorsteenkappen

Wanneer bij toepassing van een warmtepomp de split-unit of het monoblock op het dak wordt geplaatst, ervaren de bewoners op de grond al snel 10dB(A) minder geluid. En dankzij een stijlvolle behuizing op maat is het aanzicht ook nog eens netjes.

Lees meer...

Ook ronde kap wordt prefab vervaardigd

Nederland staat vol met woningen met schuine dakvormen. De ronde kapvorm zorgt voor architectonisch onderscheid en is bovendien prima industrieel te produceren, zo bewijst Houtbouw ‘t Zand B.V.

Lees meer...