Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Fijner wooncomfort en fraaiere uitstraling

Het beeld van de Mollenbossenflats in Blerick is compleet veranderd, mede door een balkonfaçade in hoogwaardig wit gepigmenteerd prefab beton.

Lees meer...

Aardbevingsbestendige woningen in Loppersum

Woningen in het Groningse Loppersum worden aardbevingsbestendig en energiezuinig gerenoveerd en nieuw gebouwd. Bijvoorbeeld in staalframebouw.

Lees meer...

Duurzaam ontwerp voor modulaire stedenbouw

Innovatieve oplossingen op de hout-hackathon Future of Wood, waar het gebruik van hout als natuurlijk en hernieuwbaar bouwmateriaal centraal stond. 

Lees meer...

Hoe de woningproductie versnellen?

Madeline Buijs, sectoreconoom bij ABN AMRO, legde recent in RTL Nieuws uit hoe prefab helpt om de woningbouw te versnellen.

Lees meer...

‘Symbiotische’ renovatie van portiekwoningen

Studenten ontwikkelden een modulair concept voor de transformatie van kantoren naar A+++ woningen. Vervolgstap: de renovatie van portiekwoningen.

Lees meer...

Belgisch woningproject bewijst snelheid van bouwen met staalframe

In Thuin in België werden vier BEN-woningen in een staalframeconstructie opgetrokken. Dit woningbouwsysteem scoort goed op duurzaamheidsvlak, is licht van gewicht, waarborgt een snelle bouw en biedt de architect maximale ontwerpvrijheid.

Lees meer...

Stekerbaar installeren reduceert aantal manuren

“Kijk naar de opkomst van stekerbaar installeren. Daarbij worden installatievoorzieningen voor een groot deel geprefabriceerd geïntegreerd in de bouwkundige constructies en is het aan de monteurs om deze te koppelen.”

Lees meer...

Prefab gevels versnellen woningrenovatie in Zwijndrecht

80 Woningen in 80 dagen: dankzij prefab gevelelementen van Alsecco, leverancier van gevelisolatie en gevelafwerkingen, werden de Celebeslaan en Sumatralaan in Zwijndrecht in korte tijd getransformeerd tot twee moderne én duurzame straten.

Lees meer...

Nu al Olympisch goud voor hout

Zowel voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo als die van 2024 in Parijs zijn plannen gepresenteerd waarbij gebouwen in prefab-matige houten constructies worden opgetrokken.

Lees meer...

Worstel en kom boven…

Tekorten aan vakbekwaam personeel op de bouwplaats, werken in weer en wind, faalkosten op de bouwplaats, kwaliteit die onder de maat blijft, de bouwsector worstelt al decennia met dit soort vraagstukken. Prefabricage biedt voor deze vraagstukken een doeltreffend antwoord, zo laat de dagelijkse bouwpraktijk zien.

Lees meer...