Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2023

Rekenmodel voor businesscase flexibele woningen

De businesscase van projecten met verplaatsbare woningen ziet er namelijk anders uit dan die van reguliere nieuwbouwprojecten.

Lees meer...

Woondeals voor 260.000 nieuwe woningen in drie provincies

Tot en met 2030 komen er in drie Nederlandse provincies 260.000 woningen bij: 104.000 in Gelderland, 26.000 in Limburg en 130.000 in Brabant.

Lees meer...

Provincie prijst Brabants bedrijf Lister Buildings als pionier in circulaire woningbouw

Het bedrijf Lister Buildings uit ’s-Hertogenbosch ontwikkelt circulaire leefomgevingen op basis van houten draagconstructies. In hun fabriek in Weert maakt het bedrijf de circulaire modules waarmee zo’n duizend woningen geproduceerd kunnen worden voor de Nederlandse vastgoedmarkt.

Lees meer...

Gelderland zet in op prefab en circulaire woningbouw

Provincie Gelderland wil de woningbouw versnellen en verduurzamen. Met steun van de provincie maken zeven Gelderse bouwbedrijven een omslag naar prefab woningbouw. Waarbij ze zoveel mogelijk circulaire en biobased materialen gebruiken.

Lees meer...

Magische grens in 2022: 10.000 industriële woningen

Marjet Rutten vertelt in haar jaarlijkse update over de industriële bouw in Nederland. Voor deze nieuwbrief licht ze ook graag de rol van slimme en duurzame concepten en geautomatiseerde processen toe.

Lees meer...

Rijk zet in op forse versnelling bouw

Om de woningbouwontwikkeling fors te versnellen, heeft minister De Jonge het Plan van aanpak versnellen processen en procedures woningbouw naar de Tweede Kamer gestuurd.

Lees meer...

Binnen een jaar een nieuwe buurt

In Heerhugowaard doen ze het: het traject van initiatief tot oplevering van 79 sociale huurwoningen neemt slechts een jaar in beslag.

Lees meer...

Invoering Wkb opnieuw uitgesteld

Het verwachte grootste effect van de Wkb op gestandaardiseerde bouw laat dus nog even op zich wachten.

Lees meer...

De best gelezen nieuwsbrief artikelen van 2022

De hardlopers van 2022: Lofthome, robotisering volgens ABN AMRO, het Hof van Duurzaamheid, The Modular en Het Dok.

Lees meer...

Aansprekende ontwikkelingen binnen prefab in de bouw

Waar prefabricage een aantal jaar geleden nog in de kinderschoenen stond, zien we dat partijen het inmiddels meer dan serieus nemen.

Lees meer...

Webinar review: Stikstof te lijf met Prefab en Zero Emission Logistiek

Het is inmiddels evident: ook de bouw moet voldoen aan stikstofnormen. Komt de bouw stil te liggen of zijn we in staat om de sector zero emission te maken?

Lees meer...