Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Wat vind ik er

GRATIS bezoekersregistratie
voor professionals:
nog dagen
sluiten X

ALLE KENNIS EN KUNDE OP 1 PLEK

Op PREFAB treft u de koplopers uit de B&U en duizenden mede-bezoekers uit die sector. U treft er workshops, seminars en debatten én de extra – gratis toegankelijke – beurzen Vakbeurs Energie, Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power. 

Kennis en oplossingen waarmee u direct aan de slag kunt

PREFAB onderscheidt drie segmenten, die zich allen duidelijk laten terugvinden in zowel het kennisprogramma als op de beursvloer: Ontwerp & Engineering, Componenten & Productie en Logistiek & Assemblage.

De beurs onderscheidt zich door de integratie van bouw en installatie. Naast specifieke producten en ontwerp- en logistieke tools toont PREFAB volledig geïntegreerde toepassingen als:

  • Geïntegreerde vloer- en gevelelementen
  • (Duurzame) dakconstructies
  • Geïntegreerde installatie- en energiemodules
  • Badkamers
  • Verbindingstechnieken
  • Geïndustrialiseerde componenten (waaronder schoorstenen en balkons)

De meest aansprekende experts doen er hun verhaal en de meest innovatieve bedrijven tonen er oplossingen waarmee u direct aan de slag kunt en dus snel het verschil kunt maken. Als u zich er vol instort, bent in één beursdag weer op de hoogte.

PREFAB gaat vergezeld van een uitgekiend kennisprogramma, dat zich afspeelt in 3 beurstheaters. Aanmelding voor de workshops, lezingen, debatten en seminars verloopt via de bezoekersregistratie, die medio augustus 2020 open gaat. 

De PREFAB wordcloud:

Nieuw op PREFAB: het Conceptenplein

Het bouwen van totaalwoningen – in de fabriek – en het in elkaar zetten ervan – op de bouwplaats – nemen een vlucht. Volgens Marjet Rutte zelfs naar 14.000, nog dit jaar. Conceptueel bouwen biedt kansen binnen de woningbouwopgave, maar ook op vlakken als duurzaamheid, de energietransitie en de uitstoot van CO2.

Conceptueel bouwen is bijvoorbeeld dé manier om in Natura2000 gebieden te kunnen bouwen, maar ook voor de leisure markt, om kwalitatieve vakantieparken op te zetten.

Geïntegreerde totaaloplossingen
Conceptueel bouwen kenmerkt zich door geïntegreerde totaaloplossingen. Vakbeurs en kennisplatform PREFAB schenkt er sinds haar start in 2019 volop aandacht aan, door middel van inhoudelijke theatersessies en met deelname van koplopers die op de beursvloer hun innovaties tonen.

Conceptenplein
Dit jaar geeft PREFAB conceptueel bouwen zelfs een ‘eigen’ podium: een speciaal ontwikkeld Conceptenplein. Daarop tonen 8 bouwers hun innovatieve concepten en delen zij in het bijbehorende inhoudelijke theater, dat zich bevindt midden op het plein, kennis en ervaringen met bezoekers.

Het is dé plek voor aanbieders van innovatieve concepten voor grondgebonden woningen, recreatiewoningen, tijdelijke en/of verplaatsbare woningen en gestapelde woningbouw. Bouwers, investeerders, architecten, ontwikkelaars, vertegenwoordigers van leisure en andere geïnteresseerden doen er inspiratie op en bekijken er de nieuwste innovaties en concepten.  

Ook gratis toegang tot o.m. Vakbeurs Energie

Gelijktijdig met PREFAB – en ook in de Brabanthallen – vindt (onder meer) Vakbeurs Energie plaats. Met een toegangskaart voor PREFAB hebben bezoekers ook gratis toegang tot díe beurs – en tot dát kennisprogramma.

Naast Vakbeurs Energie vinden ook de beurzen Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power plaats in de Brabanthallen op 12, 13 en 14 oktober 2021.