Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Nieuwe gevels kant-en-klaar in betoncasco geplaatst

 

Het flatgebouw Hoog Lindoduin op Scheveningen wordt gerenoveerd. In en aan het kale betoncasco worden kant-en-klare gevelelementen en prefab balkons geplaatst.

Hoog Lindoduin is een markant L-vormig woongebouw met 14 etages en 182 galerijwoningen. Woningcorporatie Vestia laat het gebouw grootschalig vernieuwen, waarbij het flatgebouw tot op het betoncasco is gestript om plaats te maken voor eenzelfde aantal woningen: 143 sociale huurwoningen en 39 middelhuurwoningen. Met een grote kwaliteitssprong op het gebied van duurzaamheid, energiezuinigheid, woningplattegrond, wooncomfort, geluidsisolatie, brandveiligheid én esthetische uitstraling. Het gebouw wordt gasloos. Elke woning krijgt een individuele warmtepomp die is aangesloten op een bodembron voor warmte en koeling.

Jan Splinter Architecten en ABT Ingenieurs in Bouwtechniek hebben de renovatie uitgewerkt en BAM voert de werkzaamheden uit. Daarbij wordt gebruik gemaakt van prefab gevelelementen: kant en klare geïsoleerde en luchtdichte houtskeletbouwelementen met kozijnen en beglazing. Dit aan voor- en achtergevel van de woningen. Voorts zijn nieuwe prefab betonnen balkons en galerijen aan het betoncasco gemonteerd.

Ga terug