Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Industrialisatie houdt duurzame woningen betaalbaar

Foto: Frank Visschedijk Fotografie  

Op basis van circulaire en modulaire bouwconcepten heeft Hodes Huisvesting 23 duurzame woningen in Enschede geplaatst.  

Het woningbouwproject in de Enschedese wijk Stroinkslanden-Zuid geldt als sprekend voorbeeld van de transitie van de traditionele naar de industriële bouwsector. Er zijn vorig jaar in no time 23 duurzame basiswoningen opgeleverd in opdracht van woningcorporatie De Woonplaats Enschede. Belangstellenden voor de nieuwbouw van dit plan konden meedenken over de woningen en kozen voor het plan van Hodes Huisvesting, mede uit oogpunt van duurzaamheid. De woningen zijn namelijk zeer duurzaam en gasloos gebouwd. Door middel van zonnepanelen en een warmtepomp wordt de woning voorzien van energie. Het is ook de filosofie van Hodes Huisvesting als dé aanbieder van circulaire huisvesting. Directeur Antonie ter Harmsel: “Wij willen bijdragen aan een omgeving waar mensen comfortabel en betaalbaar kunnen leren, recreëren, wonen en zorgen. We bouwen niet voor de eeuwigheid, maar voor de toekomst. En omdat de toekomst steeds minder voorspelbaar wordt, bouwen we flexibel, duurzaam en betaalbaar.” 

De 23 woningen in Enschede zijn opgedeeld in vijf blokken op verschillende plaatsen in de wijk Stroinkslanden-Zuid. Aan de Auskamplanden staan drie blokken met vijf woningen, aan de Ahuislanden een blok met vijf woningen en aan de Holtwiklanden het laatste blok met drie woningen. De basiswoningen bestaan uit twee geschakelde modules, voorzien van een badkamer met toilet, keuken, woonkamer en twee ruime slaapkamers. Allemaal op de begane grond. De woning heeft een oppervlakte van circa 70 m2 en is geschikt voor een tweepersoonshuishouden met eventueel kinderen omdat er twee slaapkamers zijn.  

De woningen zijn in de assemblagehal gebouwd in slechts zo’n drie weken tijd. De montage op locatie nam bij dit project wat extra tijd in beslag, in verband met de keuzes die de opdrachtgever heeft gemaakt, maar desalniettemin was dit woningbouwproject razendsnel voor de enthousiaste bewoners beschikbaar.  

https://www.hodes-huisvesting.nl/ 

Ga terug