Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Industrieel vervaardigde overjas voor te renoveren woningen

 

Een fabriek waar op industriële wijze ‘overjassen’ voor te renoveren woningen worden vervaardigd. Een prefab aanpak die pakweg 50% goedkoper kan zijn dan afzonderlijk te nemen verduurzamingsmaatregelen. 

De duurzame renovatie van de bestaande woningvoorraad kan sneller, grootschaliger en veel meer als totaalaanpak dankzij het Europese samenwerkingsverband INDU-ZERO. Gedachte hierachter: met de huidige technieken gaat dat verduurzamingsproces te langzaam en het is te duur. Daarom moeten we processen verder industrialiseren. Daarom wordt een innovatieve fabriek ontworpen, die vervolgens in verschillende Europese landen daadwerkelijk kan worden gebouwd. De eerste concrete fabriek in Overijssel zou jaarlijks 15.000 woningen moeten helpen verduurzamen.

Totaalrenovatiepakket

In de fabrieken, verdeeld over Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Noorwegen, worden straks op grote schaal totaalrenovatiepakketten voor woningen geproduceerd. Het gaat om een soort overjas waarin zaken als isolatie, comfort, energieopwekking (zonnepanelen) en installatietechniek (warmtepompen en ventilatie) zijn geïntegreerd. De inzet in Nederland is vooralsnog gericht op twee-onder-één-kapwoningen, rijtjeswoningen en portiekcomplexen die zijn gebouwd tussen 1965 en 1975, omdat die zich prima lenen voor zo’n standaardmatige jas.

Informatie: www.northsearegion.eu/indu-zero

Ga terug