Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Off-site geproduceerde gevelelementen versnellen woningrenovatie

 

Tachtig woningen in tachtig dagen: dankzij prefab gevelelementen konden corporatiewoningen razendsnel worden gerenoveerd en verduurzaamd. 

Met prefab gevelelementen van Alsecco, leverancier van gevelisolatie en gevelafwerkingen, werden de Celebeslaan en Sumatralaan in Zwijndrecht in korte tijd getransformeerd tot twee moderne én duurzame straten. Woningcorporatie Trivire wilde gelijktijdig met het noodzakelijk onderhoud ook het energieverbruik van de woningen laten dalen: de woningen uit de jaren ’50 gingen van energielabel G naar energielabel A.

Duurzaam

Aannemersbedrijf Fa. P. Rasenberg uit Terheijden wilde graag prefab bouwen en zodoende heeft Alsecco het bedrijf in contact gebracht met BSK Prefab. De geprefabriceerde gevels zijn opgebouwd met Alsitherm Carbon, een isolatieplaat met een zeer hoge isolatiewaarde. Deze platen zijn vervolgens afgewerkt met een mortelweefsellaag en minerale steenstrips. Dankzij de hoge kwaliteit grondstoffen zijn de steenstrips in hoge mate schokbestendig en vervuilen nauwelijks. Een duurzame oplossing dus, want gevels blijven zo jarenlang in topconditie. MAS Architecten heeft het ontwerp voor de woningrenovatie gemaakt.

Minimale overlast

Doordat een woning binnen een dag gerenoveerd werd, was de overlast voor bewoners minimaal. Bovendien bleef de oude gevel staan: de nieuwe geïsoleerde gevelelementen werden áán de bestaande gevel bevestigd. Zo konden bewoners tijdens de renovatie gewoon thuis blijven wonen.

Informatie: www.alsecco.nl

Ga terug