Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Prefab schoorsteen als hoogste punt


Woningverduurzaming in Leiden, met prefab dakplaten en prefab sierschoorstenen. Ook de nieuwe dakgoot wordt er in lengtes van 12 meter kant en klaar aangehangen.

In opdracht van woningcorporatie de Sleutels verduurzaamt Heembouw als ketenpartner in totaal 248 woningen in de Prinsessenbuurt te Leiden. De woningen gaan van een gemiddeld label F naar label A. Naast de energetische verbetering wordt het comfort van de woningen verbeterd en worden de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

De werkzaamheden aan de woningen omvatten onder andere het isoleren van de gevels en de daken. In combinatie met het aanbrengen van mechanische ventilatie gaat het comfort van de woningen omhoog. De gevel wordt verbeterd door uithakken van voegen, reinigen, isoleren, opnieuw verankeren, voegen en hydrofoberen. Verder worden er kunststofkozijnen geplaatst, voorzien van HR++ beglazing. Naast de energetische verbetering worden de badkamer en toilet geüpdatet en wordt de bestrating in de brandgangen inclusief de riolering vernieuwd.

Het project Prinsessenbuurt omvat in totaal 360 woningen. Inmiddels is ook een begin gemaakt voor de renovatie van de overige 112 woningen binnen dit project.

 

Ga terug