Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Prominente plek in nieuwe stedenbouwkundige hotspot van Utrecht


In opdracht van Vastint Hospitality wordt in Utrecht een Moxy hotel gebouwd. Het gebouw kent een uitzonderlijke constructie en bouwmethodiek. De kamers zijn uit houten elementen opgebouwd, just in time aangeleverd en op een betonnen onderconstructie tot op hoogte gestapeld. Deze methodiek zorgt voor een korte bouwperiode en beperkte overlast voor de omwonenden. Alle houten componenten worden d.m.v. een droge bouwwijze aan elkaar gekoppeld.

In diverse Europese landen worden Moxy hotels gerealiseerd, een label van Marriott International. Ook in Nederland verrezen eerder deze boetiekhotels, in Amsterdam Houthavens en Schiphol, en nu komt er een derde in ‘Rotsoord’, een voormalig bedrijventerrein ten zuiden van het centrum van Utrecht. Dit hotel wordt op industriële wijze gebouwd in een modulair bouwconcept dat voor de bouw van deze hotels is ontwikkeld. Oude bedrijfshallen maken in Rotsoord plaats voor huisvesting voor studenten en starters of worden getransformeerd tot restaurants en winkels gericht op een stedelijk en jong publiek. Oud en nieuw gaat hier hand in hand, creatieve bedrijven weten de weg te vinden naar deze plek en het nieuwe station Vaartsche Rijn koppelt dit gebied aan het nationale spoornetwerk. De locatie op de noordwesthoek van Rotsoord, recht tegenover het nieuwe station en op loopafstand van de binnenstad, is een prachtige locatie voor Moxy.

Sterker, zichtbaarheid en herkenbaarheid zijn voor dit Moxy hotel zeer geslaagd. Het gebouw is door JHK Architecten namelijk ontworpen als een stedelijk en eigenzinnig object. De smalle noordgevel, gericht op het centrum en het station, biedt een canvas om de identiteit van Moxy te tonen. Het gaat om de herkenbaarheid van het label, en om op elegante wijze aanwezig te zijn in het straatbeeld. De metalen gevel maakt een golvende beweging van onder naar boven, waardoor zon- en kunstlicht een spel speelt op de gevel gedurende de dag en de nacht. Een abstract, stedelijk kunstwerk.

Het hotel biedt 172 hotelkamers, verdeeld over twee gebouwdelen: een hoogbouwdeel van 7 lagen en een middelhoogbouwdeel van 5 lagen. De hoek van Rotsoord wordt gemarkeerd met het hoogbouwdeel dat aansluit bij het naastgelegen politiebureau en de hoekbebouwing aan de Jutfaseweg. Het lage deel van het gebouw voegt zich naar de gebouwhoogtes in de kern van Rotsoord.

In de ontwerpfase is integraal samengewerkt met Ingenieursburo Linssen, LBP|SIGHT, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs en de gemeente Utrecht. De Vries en Verburg bouwt het hotel. Installateur is de Van Delft Groep. Voor het just-in-time transport van de kant-en-klare hotelkamers, is Transfiness verantwoordelijk. Aan hen de opdracht om zich te voegen in dit industriële bouwconcept en bij te dragen aan een succesvol bouwproces van het Moxy hotel middenin een nieuwe stedenbouwkundige hotspot van Utrecht.

Ga terug