Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Vier-vrachtwagens-uit-de-houtfabriek-en-de-villa-staat


In St. Oedenrode is op industriële wijze een ruime villa gerealiseerd. Vier maanden nadat de vrachtwagens de prefab houten wand- en dakelementen hadden gebracht, konden de eigenaars hun woning betrekken.

De villa is gebouwd in Blokiwood, een prefab systeem van houten wand- en dakelementen, waarmee een klein team mensen in hoog tempo uitbouwen, optoppingen of in dit geval een complete woning kan realiseren. De geïsoleerde elementen zorgen voor supergeïsoleerde en koudebrugarme wanden en daken. De muurelementen zijn dragend (tot 9 ton l/m), luchtdicht en standaard geïsoleerd met een R-waarde van 5,26 m2 k/W, eenvoudig te verhogen naar 7,10 m2 k/W. De dakelementen wegen maximaal 75 kg en halen een R-waarde tot 7,9 m2 K/W. In de wandelementen zit standaard een spouw aan de buiten- én binnenkant, de laatste voor het opnemen van leidingen, de buitenspouw kan extra worden geïsoleerd.

Robert Bekkers van het Belgische Russell Woods/Tymber Buildings, dat het Blokiwood hier op de markt heeft gebracht: “De bouw van de villa in St. Oedenrode is zeer voorspoedig verlopen en de opdrachtgever is super tevreden. Je praat namelijk niet alleen over de hoge bouwsnelheid, de woning is ook aangenaam, gezond en energiezuinig. De woning wordt slechts verwarmd door enkele infraroodpanelen gecombineerd met zonnepanelen op het hoger gelegen dak.  De buitenmuren zijn extra geïsoleerd met Steico stucplaten waarop een stuclaag is aangebracht. Maar ook andere gevelafwerkingen zijn mogelijk, bijvoorbeeld het in Nederland vertrouwde metselwerk of een bekleding met steenstrips, hout of vele andere gevelmaterialen.”

Het Blokiwood systeem bestaat uit wandelementen van maximaal 60 kg die je met twee man kunt plaatsen. Zonder kraan, hooguit met hulp van een pannenlift. Dan schroef je de elementen aan elkaar en je hebt een wand. Bekkers: “Voor het platte en schuine dak hebben wij soortgelijke elementen, die op het schuine dak tot 5 meter lengte overspannen. Heb je meer lengte nodig, dan is een extra gording nodig.”

Belangrijk voordeel van het systeem is de duurzaamheid. De houten elementen zijn volledig ecologisch, formaldehydevrij en bovendien circulair. “Je kunt de elementen makkelijk demonteren en hergebruiken. Ze zijn hoogwaardig geïsoleerd met houtvezel. Duurzaam, ecologisch, circulair, alles komt samen in dit systeem.”

Aannemers gezocht

Tymber Buildings krijgt veel aanvragen van kandidaat bouwers en architecten voor dit vernieuwende ecologische bouwsysteem. Hiervoor zijn ze op zoek naar aannemers die met dit systeem willen werken. Informatie: www.tymberbuildings.com

Ga terug