Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2022

Bezoek de sessie Prefab in Renovatie- en transformatieprojecten op beurs RENOVATIE

Prefabricage en modulariteit zijn de middelen om de doelstellingen te behalen en te komen tot versnelling, standaardisatie en opschaling.

Lees meer...

Een nieuwe manier van circulair prefab bouwen

De cirkel van de circulaire bouw kan daadwerkelijk gesloten worden door de materialen uit een gebouw te oogsten en opnieuw te gebruiken.

Lees meer...

Stad van intussen

Zes Amsterdamse woningcorporaties hebben recent de handen ineengeslagen om de alsmaar toenemende woningnood te keren.

Lees meer...

Slim en efficiënt prefab bouwen met Cascoplus

In dit artikel vertelt exposant Cascoplus samen met een opdrachtgever over de voordelen van prefab bouwen en specifiek over haar unieke concept.

Lees meer...

VBI introduceert haar next-level prefab VBI Integraalvloer

In dit artikel: exposant VBI aan het woord over haar nieuwe prefab VBI Integraalvloer en een vooruitblik op De Nieuwe Blauwdruk.

Lees meer...

Industriële woningbouw groeit door

Marjet Rutten, ambassadeur van PREFAB, publiceert jaarlijks een actuele lijst van het aantal industrieel opgeleverde woningen in Nederland. De definitie die Marjet daarbij hanteert is binnen 10 dagen wind en waterdicht en binnen 50 dagen afgebouwd.

Lees meer...

Studio, appartement of gezinswoning uit voorraad leverbaar

Het ene na het andere rapport rept over de onmogelijkheid om komende jaren de woningnieuwbouw naar een aantal van 100.000 te tillen, conform de algemeen omarmde opgave van een miljoen extra woningen in tien jaar tijd.

Lees meer...

Weener XL: geprefabriceerd en bovendien circulair

’s-Hertogenbosch kiest voor een circulair onderkomen voor Weener XL. Laminated Timber Solutions zorgt de massief houten dragende constructie.

Lees meer...

Meer regie om woonimpasse te doorbreken

Half maart publiceerde Hugo de Jonge een bericht over de Nationale Woon- en Bouwagenda en het programma Woningbouw. Lees het via de link.

Lees meer...

Slimme huizenfabriek verlaagt CO2-uitstoot

We zijn er druk mee: CO2-reductie. Plegt-Vos realiseert door volledig gerobotiseerd te bouwen en gebruik te maken van hout een reductie tot zo’n 80%.

Lees meer...

Terug van weggeweest: vakbeurzen MONUMENT en RENOVATIE

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch weer de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Hun laatste edities dateren uit het pre-corona tijdperk, maar tenminste 3 voortekenen zijn goed: een uitstekend lopende bezoekersregistratie, een volgepakte beursvloer en een fantastisch kennisprogramma.

Lees meer...

Atelier de l’Avenir, circulair en evolutief bouwen met prefab elementen

Binnen een week een volledige woning bouwen die op elk moment uit te breiden of in te krimpen is? Atelier de l’Avenier maakt het waar. 

Lees meer...

Opleiding Prefab, Modulair en Industrieel bouwen (PMI) van start

Vorige week vond in het acoustic experience lab van Ingenii Bouwinnovatie de aftrap plaats van de opleiding PMI. Een groep enthousiaste cursisten mag zich – na het voltooien van de opleiding - officieel de eerste lichting noemen van deze nieuwe opleiding.

Lees meer...

VDM bouwt nieuw woningconcept Next voor Accolade in Heerenveen

Voor één- of tweepersoonshuishoudens is het tegenwoordig een grote uitdaging om een geschikte en betaalbare woning te vinden. Daarom ontwierp VDM Woningen het woningconcept NEXT: een volledig elektrische woning voor kleine huishoudens. Hiermee maakt zij het mogelijk snel, betaalbaar en op een duurzame manier woningen te realiseren.

Lees meer...

Waarom prefab badkamers in verpleeghuis Borgstede?

Het nieuwe verpleeghuis Borgstede van zorginstelling Laurens in Barendrecht wordt gebouwd met prefab badkamers. Waarom is dit een goede ontwikkeling?

Lees meer...

Nieuwe datum voor inwerkingtreding Omgevingswet en WKB

“Wanneer we de wetten op 1 juli zouden laten ingaan, zouden we een valse start maken.” aldus Wkb adviseur Casper Busschbach. “En die kunnen we gezien de opgave niet gebruiken.”

Lees meer...

Robotisering in de praktijk

De vorige editie van onze nieuwsbrief bevatte een publicatie over het ABN AMRO-rapport Bouwrobots winnen terrein. Een kort resume: De markt voor robots en aanverwante producten en diensten is in Nederland met 93 miljoen euro nog klein, maar... Leontien de Waal, sectorbanker Bouw van ABN AMRO over de praktische kant van robotisering.

Lees meer...

ABN AMRO-rapport over robotisering

Bouwrobots winnen terrein. En hoe! Het rapport van ABN AMRO laat zien dat de markt in 2030 is verdriedubbeld.

Lees meer...

Opleiding Prefab, Modulair en Industrieel Bouwen

Een miljoen woningen bijbouwen tot 2030. Onmogelijk of haalbaar? Met deze opleiding krijgt u het gewenste duwtje in de rug.

Lees meer...

PREFAB jaarboek voorziet in behoefte

‘Onze doelgroep gaf te kennen behoefte te hebben aan een gebundeld overzicht. Vandaar dit jaarboek,’ vertelt Sander Braam van 54 events.

Lees meer...

Industriële prefabwoning van staal en glas

Niks cataloguswoning. Elke prefab Lofthome wordt onder architectuur ontworpen. En in Nederland staan er al bijna honderd!

Lees meer...

Geen emissies meer in de bouw

Schoon en emissieloos bouwen, van generator tot heimachine. Het Rijk heeft er een ambitieus programma en een routekaart voor ontwikkeld en de subsidiepot bevat 500 miljoen euro.  

Lees meer...

Tien miljoen voor realisatie DSGO

Het ministerie van BZK heeft 10 miljoen subsidie toegekend voor de ontwikkeling van het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO). DSGO is het fundament van de digitaliseringsopgave voor de gebouwde omgeving (digiGO).

Lees meer...

Houten woningen in Hof van Duurzaamheid

In 2021 is in Amersfoort-Noord Treetek begonnen aan het Hof van Duurzaamheid. De veertig eengezinswoningen zijn in 2021 gebouwd en de zeven urban villa’s worden in januari 2022 in deze duurzame wijk gebouwd volgens de CLT-methode.

Lees meer...

The Modular – de naam zegt alles

Bureau Fraai laat met het ontwerp en de realisatie van The Modular zien dat prefab bouwen zowel mooi als efficiënt en betaalbaar kan zijn. Het bureau ontwierp in opdracht van de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot een kantoorgebouw op Oostenburger Eiland in onze hoofdstad.

Lees meer...