Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Modulaire oplossingen voor noodsituaties

 

Modulaire bouwconcepten blijken in deze coronacrisis een goed recept te bieden voor noodhulp. Op veel plekken komen in no time extra ziekenhuisbedden.  

In de regio Rotterdam Rijnmond worden tijdens de coronapandemie meerdere zorglocaties voor kwetsbare mensen verwezenlijkt. Het gaat in eerste instantie om ongeveer 300 extra bedden. Daarnaast is er de mogelijkheid om uit te breiden naar ruim 1.000 bedden. De locatie Ahoy is in de media uitgebreid belicht, waar Jan Snel complete modulaire units plaatst met daarin elk plek voor vier bedden en een eigen douche en toilet. Saskia Baas, directeur Publieke Gezondheid, GGD Rotterdam: “We hebben gezocht naar extra tijdelijke zorglocaties. Deze zorglocaties zijn bedoeld voor patiënten die zorg nodig hebben, maar niet per se in een ziekenhuis behandeld moeten worden. We ontlasten hiermee ook de ziekenhuizen, zodat we daar de urgente patiënten, waaronder IC-opnames, en ook de reguliere spoedzorg kunnen blijven verzorgen.” De eerste 22 units zijn geplaatst en worden op 13 april in gebruik genomen. Er is in vier hallen plek voor in totaal 680 bedden. 

Het Belgische beSteel biedt een helpende hand door tijdelijke modulaire oplossingen en scheidingssystemen aan overheden en ziekenhuizen te leveren. Julie de Troostembergh, Business Development Manager van beSteel: “Deze zijn snel beschikbaar en kunnen de capaciteit van ziekenhuizen of andere opvangcentra vergroten. We bieden onze modulaire oplossingen aan met het oog op solidariteit en zonder enige commerciële marge. Wij zijn in staat om op korte termijn op grote schaal maatoplossingen te leveren die snel geplaatst kunnen worden. Onze specialisatie is off-site constructie, dus wij kunnen tijdelijke klinieken, wachtruimtes, triage-ruimtes snel leveren, waar ze ook nodig zijn, ook in Nederland.” Daarbij kan het gaan om compartimenteringssystemen en -wanden voor bijvoorbeeld extra bedden in sport- en evenementenhallen tot complete tijdelijke controle-units of ziekenhuizen in de vorm van modulaire oplossingen, die in slechts een paar uur geïnstalleerd kunnen worden. 

Met modulaire compartimenteringswanden is bijvoorbeeld in het MECC Maastricht door het Maastricht UMC+ een tijdelijk noodhospitaal ingericht om de zorgcapaciteit voor coronapatiënten uit te breiden voor het geval de maximale capaciteit in de regio wordt bereikt. De inmiddels gerede opvang is bedoeld voor coronapatiënten bij wie het virus is vastgesteld, maar waarvoor basiszorg volstaat. Het noodhospitaal biedt in eerste instantie plaats aan zo’n 250 bedden. Of de extra capaciteit ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden, hangt af van hoe de Corona-pandemie zich ontwikkelt.  

https://be-steel.eu/ 

Ga terug