Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Met spoed een woning beschikbaar

Beeld: Frank Visschedijk Fotografie 

Voor woningcorporatie Vechtdal Wonen heeft Hodes 15 Tiny Houses in Hardenberg geplaatst. Slechts vier weken productie in de assemblagehal en vier weken montage op locatie. 

De 15 woningen - ook wel de Hodes Miniwoning genoemd - zijn opgesplitst in drie blokken. Om diversiteit in het straatbeeld te creëren, is gekozen om met verschillende hoogtes te werkenDe hoge variant beslaat 27 m2 en de lage variant is 33 m2 groot. De woningen zijn ingericht voor eenpersoons huishoudens. Alle woningen zijn voorzien van een (woon)keuken, badkamer met toilet en een technische ruimte waar ook eventueel een wasmachine kan staan. De lage variant heeft bij binnenkomst een ruimte waar een bed kan staan, bij de hoge variant zal een slaapbank geplaatst moeten worden. 

Dankzij de razendsnelle industriële productie en montage kan Vechtdal Wonen de woningen ook snel verhuren. De corporatie biedt de Tiny Houses aan voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning.  Denk daarbij aan mensen die bijvoorbeeld net gescheiden zijn, op straat staan door een gedwongen verkoop van de woning, of door het overlijden van ouders. Er zijn tal van persoonlijke omstandigheden waardoor iemand dringend betaalbare tijdelijke woonruimte nodig heeft. Alle nieuwe bewoners zullen maximaal twee jaar in de Tiny Houses wonen om vervolgens door te stromen naar een andere permanente woning in de huur of in de koop. 

Op PREFAB presenteren modulaire bouwers hun kennis en toepassingen, ook voor flexibel wonen.  

www.hodes.nl 

Ga terug