Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Open staan voor vernieuwing, want dat is Moxy hotel Utrecht


De Vries en Verburg Bouw stond voor de uitdaging om met het industriële bouwconcept voor het Moxy hotel te werken. Projectleider Jaap Stam: “Angst is een slechte raadgever bij zo’n uitdaging, maar je moet de risico’s van zo’n innovatief bouwconcept kunnen benoemen, inzichtelijk maken en kunnen elimineren.”

Inzicht in het proces, de gedachtegang van de opdrachtgever begrijpen en het beoogde doel nastreven; dat zijn voor De Vries en Verburg Bouw de sleutelwoorden bij de nieuwbouw van het Moxy hotel. Stam vervolgt: “Bouwen doe je met elkaar en als je elkaar informeert en bevraagt, kom je tot een soepel proces. Bovendien kun je zo mogelijke verbeteringen tot stand brengen. Dit systeem zit echter doordacht en praktisch in elkaar en heeft zich al bij veel nieuwbouwprojecten van Moxy hotels in diverse landen bewezen.”

De crux bij de bouw is vooral om deze perfect volgens planning op te trekken en vooral snel wind- en waterdicht te hebben, hoewel de hotelunits uitstekend zijn ingepakt voor transport en montage. Het monteren is inmiddels achter de rug en is goed verlopen. De bouwer is nu bezig met de in het oog springende gevelbekleding en afbouw.

Zou zo’n industrieel hotelbouwconcept als dit ook geschikt zijn voor appartementengebouwen of andere woningbouw? Stam: “Zoiets gaat niet van de één op de andere dag. Een hotelconcept is anders dan woningbouw met veel meer individuele eisen. En industrialisatie is een langdurig proces binnen een als conservatief bekend staande bedrijfstak. Maar als De Vries en Verburg staan we open voor vernieuwing en verandering. We blijven tegelijkertijd met beide benen op de grond staan.”

Ga terug