Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

PREFAB 2021 presenteerde precisiewerk zonder tijdsverlies


Precies weten waar je een sparing moet maken, zonder de rolmaat erbij te hoeven pakken? Dat kan dankzij het werken met een laser. Ook deze praktische oplossingen van NOSTER overtuigden veel bezoekers van de vakbeurs Prefab 2021.

Het bedrijf NOSTER uit Dinxperlo is gecertificeerd partner van LAP GmbH Laser Applikationen en houdt zich met name bezig met de verkoopondersteuning en montage van de Cad Pro laser projectie systemen en de lijn-, kruis-, en puntlasers voor de industrie. “We richten ons op de prefab markt.”

Het was de eerste keer dat NOSTER twee maanden geleden met een stand op de PREFAB beurs stond. Dat viel niet tegen. “We hebben veel mensen gesproken, onze aanwezigheid leidde tot veel leads. Of het allemaal klanten zullen worden, is natuurlijk wel de vraag,” aldus Mark Houthuijzen.

Op de stand was te zien hoe de laserapparatuur werkt. “Dankzij de lasers kan veel preciezer worden gewerkt. Bovendien gaat het veel sneller: de man op de vloer hoeft geen rolmaat meer erbij te pakken om erachter te komen waar bepaalde sparingen of voorzieningen moeten worden gemaakt. Op de werkvloer worden daarom veel minder fouten gemaakt. Al ligt de verantwoordelijkheid voor de juiste bepaling van de voorzieningen nog steeds in handen van de tekenaar: die moet de juiste plek aangeven in het ontwerp.”

Werken met de laser vraagt geen extra opleiding van medewerkers. “Ze hoeven enkel met een afstandsbediening te werken, het wijst zich vanzelf.” Kortom, het werken met de laser bespaart niet alleen tijd, maar ook geld. “Met name voor bedrijven die niet kunnen of willen investeren in automatiseren, is dit een mooie oplossing.”

Ga terug