Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Modulaire installaties en gevelelementen voor Accelerator

Foto: Lucas van der Wee - cepezed

Aannemer BAM past bij de bouw van het 11 verdiepingen tellende onderzoeksgebouw Accelerator in Utrecht volledige prefab installatieschachten toe. Daarin zijn de installatieonderdelen vooraf gemonteerd. Alleen nog een kwestie van koppelen per verdieping.

Architectenbureau cepezed en cepezedinterieur hebben het ontwerp gemaakt voor het ruim 22.000m2 grote multi-tenant onderzoeksgebouw Accelerator in Utrecht. Bijzonder is de toepassing door BAM van prefab schachtmodules. In deze modulaire schachten, die bestaan uit metalen frames, zijn in een tent op de bouwplaats alvast de uiteenlopende installatieonderdelen gemonteerd. Per verdieping worden de schachtmodules vervolgens opgehesen en aan de vloerranden bevestigd. Daarna kunnen de installatieonderdelen onderling worden gekoppeld.

Een andere toepassing van prefab betreft de elementengevel voor de schil. Hierbij wordt de gevel opgebouwd uit geschakelde modules, die snel serieel te plaatsen zijn. Ze worden in een afwisseling van gesloten en transparante geveldelen gecombineerd. Mede daardoor kan al worden begonnen met het plaatsen van de gevel op de laagste verdiepingen terwijl de hoogbouwconstructie wordt opgetrokken. Deze keuze verhoogt de bouwsnelheid en doet de naam Accelerator eer aan.

Accelerator is straks een bruisend onderzoeksgebouw op het Utrecht Science Park, met verschillende ondernemingen in de Life Sciences en veel faciliteiten voor ontmoeten. Het gebouw krijgt op de tweede verdieping een loopbrug naar het naastgelegen gebouw van Genmab, dat cepezed eerder al realiseerde. Genmab wordt ook één van de hoofdhuurders van Accelerator, dat volgens planning voorjaar volgend jaar klaar is.

Meer informatie: https://www.cepezed.nl/nl/project/the-accelerator/20777/

Op PREFAB tonen ook koplopers op het gebied van installatie hun prefab oplossingen. Laat u inspireren!

Ga terug