Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Prefabricage van installaties, herkenbaar op PREFAB 2021 én in de dagelijkse praktijk


Veel voorbeelden van prefabricage van installaties waren te vinden op PREFAB 2021. Zoals  Preworxs dat via slim voorwerk verschillende technieken en innovaties combineert en daarmee prefab maatwerk oplossingen biedt.

Met modulaire oplossingen, die worden ontworpen naar de wens van de klant, kan het bouwproces flink worden versneld en faalkosten worden gereduceerd. “Uiteindelijk kan het leiden tot 80 procent minder arbeidsuren op de bouwplaats,” aldus Johan Bogert van het Zeeuwse bedrijf. Dat percentage deed de interesse van bezoekers van de vakbeurs PREFAB extra stijgen.

Of het nu gaat om elektriciteit, verwarmen, koelen, ventilatie, water of gas: Preworxs kan prefab totaalpakketten leveren. “Modulair bouwen is niet nieuw, de prefab totaalpakketten waarin we verschillende technieken en innovaties in één oplossing combineren zijn dat wel. Op dit vlak zijn we één van de pioniers in Nederland. We zijn vijf jaar geleden begonnen. In eerste instantie met het prefabriceren van riolering. Gaandeweg hebben we dit uitgebreid met installaties voor technische ruimten en energiemodules.”

“Eén van onze specialisaties is het bouwen van modulaire technische ruimtes voor warmte en koude opwekking. Dit kan in dikwandig kunststof of staal, zowel voor de renovatie als voor in de nieuwbouw.” De energiemodules bestaan in verschillende varianten, onder meer voor woningen die voorzien zijn van een lucht/waterpomp of woningen met een verticale warmtewisselaar. “We zijn niet gebonden aan een merk. We kunnen alles leveren naar de wens van de klant. Voor woningen of bedrijven.”

Preworxs levert plug and play oplossingen, die overal toepasbaar zijn. “Al het werk is in de fabriek gedaan, tot aan het testen van de installaties aan toe. Ze hoeven ter plekke alleen maar aangesloten te worden.” Bij Preworxs gaat het tijdens PREFAB vooral over het vertellen van hun verhaal. “We maken en ontwerpen klant specifiek. We hebben geen vast product wat we verkopen.”

Duurzaamheid is belangrijk voor Preworxs. Door te kiezen voor prefabriceren, wordt geen materiaal verspild. Hetzelfde geldt voor arbeidsuren. “De benodigde manuren op de bouwplaats worden met onze modules en technische ruimtes enorm verlaagd.” Het sociale vlak vindt men bij Preworxs echter ook belangrijk. “We hebben een aantal medewerkers die elders niet zo makkelijk aan een baan komen. Bij ons krijgen ze de rust en ruimte om zich te ontwikkelen. Het geeft veel voldoening om te zien hoe deze mensen bij ons opbloeien en volledig tot hun recht komen.”

Ga terug