Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Warmtepompen keurig opgenomen in prefab schoorsteenkappen


Wanneer bij toepassing van een warmtepomp de split-unit of het monoblock op het dak wordt geplaatst, ervaren de bewoners op de grond al snel 10dB(A) minder geluid. En dankzij een stijlvolle behuizing op maat is het aanzicht ook nog eens netjes.


Cox Geelen produceert maatwerk ECONEXT® warmtepompkappen voor nieuwbouw en renovatieprojecten. Er is voor elk type dak een dakopstand beschikbaar, ook voor bijvoorbeeld nok of wolfseind, die in elke RAL-kleur, met een dakhelling tot op 1˚ nauwkeurig geleverd kan worden. De R&D-engineers baseren hun calculatie op de specificaties van een project en brengen een ontwerpvoorstel uit, voorzien van een technische maattekening.

Een extra voordeel van situering op het dak is dat bij renovaties de units dichtbij de plek van het oorspronkelijke warmwater toestel geplaatst kunnen worden. De dakopstanden worden standaard voorzien van milieuvriendelijke loodvervanger in zwart of terracotta. Bovendien wordt in het ontwerp de positie en hoogte van het inspectieluik afgestemd op model warmtepomp, voor inspectie en onderhoud.

Installatietechniek wordt steeds meer geprefabriceerd, zo is te zien op de vakbeurs PREFAB.

Informatie: https://www.coxgeelen.com/nl-nl/1/315/splitunit_coverup.aspx

Ga terug