Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Snelheid met prefab betonnen casco


GROOSMAN architecten heeft appartementengebouw De Parkwachter ontworpen. De contouren van het gebouw krijgen snel vorm nu het casco in prefab beton snel wordt opgetrokken en de eerste gevelelementen en balkons zijn geplaatst.

De Parkwachter is een luxueus appartementengebouw met 43 koopwoningen, verdeeld over zes woonlagen. Het verrijst op één van de mooiste locaties van het moderne Utrechtse-Leidsche Rijn. Het wordt door BM van Houwelingen gebouwd. De WKO-bronnen zitten in de grond, de parkeerkelder (een dubbelhoog parkeersysteem met 43 plekken) is gerealiseerd en het casco is op hoogte. Daarbij is gekozen voor prefab beton, mede vanwege de bouwsnelheid.

Het appartementengebouw krijgt een alzijdige uitstraling, waarbij de 43 ruimte appartementen middels vier portieken worden ontsloten. Alle woningen hebben een oriëntatie op de levendigheid van het centrum en de rust van het park en genieten optimaal van het uitzicht. Het gebouw vormt de afronding aan Park Leeuwesteyn en staat als een ‘statig element’ in de groene ruimte.

Betonnen bouwsystemen zijn vertegenwoordigd op de vakbeurs PREFAB 2021.

Bron: GROOSMAN architecten

Ga terug