Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Duurzame, modulaire woningen binnen sociale domein


Modulaire woningen voor iets minder dan 159.000 euro, exclusief btw en grondprijs. Dat biedt perspectief voor de realisatie van woningen binnen het sociale domein.

Een revolutie in de bouwwereld dankzij modulaire woningen. Zo noemt ontwikkelaar Danny Diemeer van Belle Vue Wonen uit Heerhugowaard zijn duurzame woningen Energy 2.0. De tweelaagse eengezinswoningen of gelijkvloerse seniorenwoningen worden geproduceerd in de fabriek en worden binnen een dag op locatie in elkaar gezet. Volgens Diemeer dé manier om de woningmarkt vlot te trekken. Want de Nederlandse huizenmarkt zucht onder exorbitant gestegen prijzen en het wil maar niet vlotten met nieuwbouw.

Energy 2.0 is het vervolg op de eerste serie modulaire eengezinswoningen van Diemeer en zijn partners Ursem Modulaire Bouwsystemen, Schouten Techniek en Heddes Bouw & Ontwikkeling. In 2015 deed de eerste versie van de woningen zijn intrede. Er was toen veel aandacht voor de modulaire en duurzame eengezinswoningen.

Zeven jaar is er aan het concept gewerkt. Inmiddels zijn er meer dan tweehonderd van deze compleet afgewerkte woningen neergezet, vooral in Noord-Holland, Groningen en Drenthe. Met de daarmee opgebouwde kennis en ervaring zet Belle Vue Wonen nu een volgende stap. “De afgelopen zeven jaar zijn nodig geweest om tot een volwaardig product te komen. De woningen zijn nu geperfectioneerd qua indeling en uitstraling,” aldus Diemeer. Volgens hem is het nu een zaak van gemeenten en woningcorporaties om met de kosten voor woning en grondprijs aan de slag te gaan. “Zij moeten zorgen dat die laag blijft, zodat de woningen binnen het sociale domein blijven vallen.” Geïnteresseerde partijen dienen in de basis minimaal veertig woningen tegelijk te bestellen. Daarvan kan worden afgeweken, afhankelijk van locatie, situatie en capaciteit. De levertijd is een half jaar.

Het vernieuwde woningconcept is onlangs gelanceerd bij een presentatie voor de gemeente Heerhugowaard, volgens Diemeer een gemeente die in zijn concept gelooft. De gemeente is met een proef gestart om bouwvergunningen sneller te verstrekken voor de bouw van modulaire woningen.

Laat u op PREFAB inspireren door modulaire nieuwbouw.

Ga terug