Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Thuiswerken in een tuinkantoor, zo uit de fabriek


Een industrieel geproduceerde unit als compleet tuinkantoor. In de meeste gevallen vergunningsvrij in je tuin te plaatsen om daar in een natuurlijke setting - en rustig - te kunnen werken.

My Home Office is een kant-en-klaar, in de fabriek vervaardigd tuinkantoor, een ontwerp van Cosmas Bronsgeest. De module biedt de mogelijkheid om thuis te werken in een natuurlijke setting, in de nabijheid van je gezin. Het concept is gebouwd volgens de laatste trends. De materialen zijn o.a. blond hout, details in zwart staal en een marmoleum vloerafwerking. Het schuine dak sluit goed aan op stedelijke architectuur en de afwerking met hout aan de buitenzijde past in de combinatie met huis en tuin. Het tuinkantoor is volledig geïsoleerd met dubbel glas en daarmee winterproof. Het is 3,20 x 2,50 meter groot en 3 meter hoog. Hierdoor mag het in 90 procent van de gevallen vergunningsvrij in een tuin worden geplaatst. Bij 10 procent (o.a. rijksmonumenten en dakterrassen) is mogelijk wel een vergunning nodig.

Het idee ontstond buiten aan de picknicktafel in zijn tuin, waar Bronsgeest aan het werk was, terwijl zijn kinderen in de woonkamer online lessen volgden. “Zonder dat ik het wist zat ik al in mijn openlucht tuinkantoor te werken. Toen kreeg ik het idee om er een huisje omheen te schetsen. Samen met interieurbouwer Bart Berkhout van Marques Vormmakers in Ridderkerk werkte ik het concept verder uit. Zo was My Home Office geboren: een thuiskantoor, maar niet in huis.

Bronsgeest is van beroep interieurarchitect met de focus op moderne architectuur. Zo heeft hij ook de trend urban gardening aan het tuinkantoor toegevoegd, met plantenbakken aan de zijkant en een optioneel sedumdak. Het zijn details die natuurliefhebber Bronsgeest belangrijk vindt. Het hoeft de thuiswerker bovendien aan niets te ontbreken. “Er zijn opties voor verwarming, airco, ledverlichting, een zit-sta bureau en een opklapbed. Ook douche en toilet zijn mogelijk.”

Met het concept anticipeert de ontwerper op het thuiswerken als ‘het nieuwe normaal’. Niet alleen tijdens de lockdown, maar ook na coronatijd als de verwachting is dat het (gedeeltelijk) thuiswerken de standaard wordt voor veel bedrijven. Het tuinkantoor wordt uitgevoerd in een basic-model en een plus-model. De productie is in januari gestart. Sinds 27 januari is er een kijklocatie van My Home Office in Amsterdam.

Op vakbeurs en kennisplatform PREFAB is modulair bouwen één van de belangrijke thema’s.

Ga terug