Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Prefab casco’s voor nieuwbouwwoningen Diemen


Voor de bouw van 211 nieuwbouwwoningen in Plantage De Sniep in Diemen heeft UBA Bouw gebruik gemaakt van prefab betonnen casco’s van Spaansen Bouwsystemen. Die keuze droeg bij aan de hoge bouwsnelheid, zodat de kopers snel konden genieten van hun fraaie, energiezuinige woningen.

In de jonge wijk Plantage De Sniep in Diemen heb je alle voorzieningen van Amsterdam dichtbij, maar beschik je vooral over de voordelen van wonen buiten de stad. Het straatbeeld van de omvangrijke nieuwbouwwijk, die in fases wordt gerealiseerd, is gevarieerd en kleurrijk. De woningstijl heeft het karakter van de jaren ‘30 architectuur, zichtbaar door het toepassen van verschillende kleuren metselwerk, dakkapellen, overstekken en de voor in die tijd intieme voortuin als groene entree naar de woning. UBA Bouw heeft naar een ontwerp van Architectenbureau Rutten van der Weijden drie fases in deze wijk gerealiseerd in opdracht van BPD Ontwikkeling. Deze ontwikkelaar heeft daarbij ingezet op duurzame en energiezuinige woningen. Zo is sprake van gasloze woningen, die ook nog eens beschikken over de nieuwste installaties als het gaat om het verwarmen van de woning en het opwekken van elektriciteit. Denk aan zonnepanelen, vloerverwarming, een luchtwarmtepomp, HR++ glas en isolatie van de muren, buitengevels en het dak. Er wordt tevens duurzame bouwmaterialen toegepast, met oog voor circulariteit.

In een eerdere fase heeft UBA Bouw in deze nieuwbouwwijk ook al 44 woningen voor Bouwfonds Ontwikkeling B.V. gerealiseerd, naar een ontwerp van Architectenbureau Weeda.

In alle fases is gebruikgemaakt van het prefab betonnen casco van Spaansen. Begane grondvloer, verdiepingsvloeren, gevels en wanden werden kant-en-klaar aangevoerd en direct gemonteerd. De grote variatie in woningtypen en verschijningsvormen bleek geen obstakel om op grote schaal te prefabriceren. Voor fase 10 is bijvoorbeeld sprake van uiteenlopende woningtypen, waarbij de woonoppervlakten liggen tussen 114 m² en 223 m². De gevels vertonen veel variatie en hebben een hoge mate van detaillering. Elke woning beschikt over een eigen parkeerplaats. Bij een klein aantal woningen kan dat op eigen terrein, terwijl de andere bewoners straks parkeren in een afgesloten parkeergarage. Ook deze is grotendeels in prefab beton gerealiseerd.

De Sniep bestaat straks uit meer dan 1000 huizen, allemaal uitgevoerd in een buitengewone kwaliteit: mooie ligging, hoog afwerkingsniveau en stijlvolle architectuur.

Laat u op de beursvloer van PREFAB inspireren over de verschillende casco’s.

Ga terug