Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Nederlanders appreciëren industrieel geproduceerde woningen


Uit onderzoek van modulair bouwer Jan Snel onder ruim 1.000 Nederlanders blijkt dat meer dan de helft van de Nederlands (56%) bereid is om een woning te kopen of te huren die in de fabriek is gebouwd.

Het huidige woningtekort is voor veel Nederlanders problematisch te noemen. Zo heeft 59 procent van de Nederlanders die op zoek is naar een woning moeite om een geschikte en betaalbare woning te vinden. Geïndustrialiseerde woningbouw – het in de fabriek bouwen van woningen – wordt door bouwers, woningcorporaties en de landelijke politiek steeds vaker aangedragen als oplossing om het woningtekort te reduceren. Maar ook burgers staan hier positief tegenover.

Harry van Zandwijk, CEO van Jan Snel: “Fabrieksmatig gebouwde huizen hebben een aantal voordelen ten opzichte van traditioneel gebouwde huizen. Ze worden niet alleen sneller en efficiënter gebouwd, maar vaak ook duurzamer.” Dit laatste is een belangrijk aspect voor potentiële kopers en huurders. Zo blijkt uit het onderzoek dat driekwart van de Nederlanders het (heel) belangrijk vindt dat nieuwe woningen duurzaam zijn. “We moeten gaan beseffen dat geïndustrialiseerde bouw niet alleen nodig is om het woningtekort aan te pakken, maar ook om het klimaat zo min mogelijk te belasten en efficiënter met grondstoffen om te gaan.”

In de praktijk merkt de modulair bouwer dat de markt soms nog afwachtend is met het toepassen van inventieve en nieuwe bouwmethodes. Van Zandwijk: “Daarom hebben we in Montfoort recent ons ‘Experience Center’ geopend. Daar kunnen woningcorporaties, (project)ontwikkelaars en andere geïnteresseerden bekijken hoe woningen uit de fabriek eruitzien én zelf ervaren dat deze woningen dezelfde uitstraling en kwaliteit hebben als traditioneel gebouwde woningen. Met de bereidheid van burgers om in zo’n woning te gaan wonen, zit het volgens het onderzoek wel goed. Dat is positief voor de verdere ontwikkeling van geïndustrialiseerde bouw in Nederland.”

Het Conceptenplein toont op vakbeurs en kennisplatform PREFAB de veelzijdigheid en inhoudelijke informatie omtrent verschillende concepten.

Ga terug