Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Doortastende partner in modulaire installaties


Preworx heeft de tijd genomen om het proces van modulaire installatietechniek te vervolmaken door eerst alle ins en outs binnen het eigen installatiebedrijf zich eigen te maken. Nu staat het bedrijf 100% gesteld om in modulaire bouwprocessen de installatie-oplossingen te verzorgen. Met kennis, kwaliteit, een landelijke dekking en met Zeeuwse vasthoudendheid en doortastendheid.

Mark-Jan Koldijk, algemeen directeur Preworx: “We zijn 7 jaar geleden in ons installatiebedrijf DWT Groep gaan kijken hoe we meer zaken zouden kunnen prefabriceren. Zo hebben wij modulaire standaardoplossingen voor elke toepassing in woning- en utiliteitsbouw ontwikkeld, zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten. Bijvoorbeeld allerlei energiemodules voor woningen. We kijken bij elke huidige installatieopdracht of (deels) prefabriceren mogelijk is. Als standaardoplossingen niet kunnen, zorgen wij voor een maatwerkoplossing. Overigens niet alleen voor de woningbouw, want we hebben complete ketelhuizen voor utiliteitsbouw en industrie, leidingstraten en modulaire technische ruimtes voor warmte en koude opwekking in onze fabriek geprefabriceerd. Daarna het een kwestie van transport, aansluiten, testen en in gebruik nemen en je hebt op de bouwplaats tot wel 80% aan urenbesteding gereduceerd. De kwaliteit en betrouwbaarheid zijn dankzij de productie in de fabriek ook van hoog niveau.”

Op deze wijze heeft Preworx inmiddels meer dan 1000 installatiesystemen in heel Nederland geplaatst. “Nu vinden wij de tijd rijp om een nieuwe stap te zetten en op basis van deze expertise in prefab installatie-oplossingen van toegevoegde waarde te zijn voor de modulaire bouwers in Nederland. De ontwikkelingen gaan snel op dit gebied, maar je ziet vooral veel bouwkundige concepten, zonder echte oplossingen voor de installatietechniek. Wij willen en kunnen in die modulaire concepten participeren. We hebben de knowhow van modulaire installatietechniek voor E + W. Zo kun je het installatie-ontwerp afstemmen op het bouwconcept en kom je bijvoorbeeld tot een efficiënte energiemodule of doelmatige sanitair-unit. We hebben onze productiecapaciteit opgeschaald en kunnen grotere producties aan. Onze ambities reiken ver. Zo willen wij verder investeren in machines voor industriële productie, omdat wij zien dat prefab en modulair bouwen gemeengoed gaan worden. Als partner kunnen wij die ontwikkeling nu al prima faciliteren.”

Koldijk wijst op de eigen maatvoerders, procesbegeleiders en monteurs die Preworx heeft. “Installatiemodules produceren is één kant van het verhaal, je zult ook moeten zorgen dat ze perfect passen in bouwconcepten en op de bouwplaats snel en eenvoudig zijn aan te sluiten. Zonder gedoe omdat de maatvoering in de praktijk toch net wat anders blijkt te zijn of dat planningen anders lopen dan gedacht. Wij weten uit ervaring dat je juist in de voorkant van het proces veel tijd en energie moet steken om modulair bouwen succesvol te laten zijn. We zijn als nuchter Zeeuws familiebedrijf voorzichtig in eigen huis begonnen en hebben met beleid stappen gezet in modulaire installatietechniek. Compleet met innovatieve oplossingen. Daar kan de bouw profijt van hebben. Laat ons die partner worden in modulair bouwen. We bieden de sleutel tot slimme installatietechnische oplossingen, die in één uur op de bouwplaats te plaatsen zijn, met 100% betrouwbaarheid en leveringsgarantie.”

Meer informatie is hier te vinden.

Preworx is exposant op de vakbeurs PREFAB (standnummer 5.C020) die van 12 tot en met 14 oktober plaatsvindt in de Brabanthallen in den Bosch. 

Ga terug