Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Prefab badkamers voor starterswoningen Utrecht


Het project De Kwekerij in Utrecht omvat de bouw van 244 starterswoningen. Ursem Modulaire Bouwsystemen en Schouten Techniek leveren 244 geprefabriceerde badkamers, hetgeen bijdraagt aan de korte bouwtijd van 15 maanden.

De Kwekerij is onderdeel van een door Jebber ontwikkeld nieuwbouwplan met in totaal zo’n 1.150 huurwoningen voor studenten en starters. In het studentencomplex Sequoia met 16 verdiepingen wonen ondertussen studenten. Dit jaar is Dura Vermeer begonnen met de bouw van 6 torens met 244 huurwoningen voor starters. Arons en Gelauff architecten heeft het ontwerp gemaakt. Dit voorziet in 4 appartementen per woonlaag, waarbij ze allemaal aan de buitenzijde zijn gesitueerd en veel daglicht hebben. De uitstraling van de gebouwen is zeer bijzonder: de torens symboliseren grote bomen op het voormalige tuinderijterrein, in een kleurstelling die refereert aan de seizoenen, met gele, groene, oranje en rozerode gevels en alle kleurschakeringen daartussen. De gevels met opvallende 3D en 2D trapeziumvormige gevelelementen laten bladeren zien, zelfs omgekrulde bladeren die aan het ontluiken zijn. Omdat Dura Vermeer inzet op een vorm van LEGOlisering om de bouwtijd te verkorten, in dit geval tot 15 maanden, zijn deze gevelelementen zoveel mogelijk geprefabriceerd door Machiels Building Solutions. 

Ook de badkamers zijn zoveel mogelijk geprefabriceerd. Ursem Modulaire Bouwsystemen en Schouten Techniek hebben 244 kant-en-klare badkamers vervaardigd voor De Kwekerij. De prefab badkamers zijn in de fabriek van Ursem seriematig geproduceerd en voldoen aan de brand- en geluidseisen uit het Bouwbesluit. Aan de buitenzijde van de badkamers plaatst hoofdinstallateur Schouten Techniek een technische ruimte waarin de benodigde installaties voor verwarming, ventilatie, water en elektra zijn opgenomen. Na het testen en goedkeuren van de badkamers worden deze waterdicht verpakt en gereedgemaakt voor transport naar de bouwlocatie. De badkamers zijn inmiddels voor een groot deel just-in-time op de bouwplaats afgeleverd en naar de juiste verdieping gehesen. Om een massieve vloerkwaliteit te waarborgen, wordt na de afmontage op locatie een zandcement dekvloer gestort, waarop de vloertegels zijn voorzien.

Meer informatie: https://www.ursem.nl/volg-het-proces/de-kwekerij-utrecht/ 

Ga terug