Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Terugblik vakbeurs PREFAB 2021: veel turnkey oplossingen

Onvoldoende handen op de bouwplaats, oplopende doorlooptijden en faalkosten. Daarom biedt IMP Solutions turnkey oplossingen voor installatieschachten en prefab badkamers voor de utiliteitsbouw, verzorgingstehuizen, hotels en appartementen.

“We leveren een totaalconcept waar alles in zit,” aldus Menno van International Modulair Prefab Solutions te Brummen. “Van sanitair tot installaties, leidingwerk en elektra, het is maar net wat de klant wil.” Daarmee trok het bedrijf ook de belangstelling van veel bezoekers van de vakbeurs PREFAB die twee maanden geleden plaatsvond.

“We hebben als drie afzonderlijke bedrijven de handen in een geslagen: Era Montage Service, Metaaltechniek Brummen en Lutters Handel. Een stalen frame dient als basis voor het element. Dit frame wordt gesneden uit 3 mm verzinkte stalen plaat, waarna het wordt gekant in diverse onderdelen. Om de stabiliteit en de sterkte van het frame te kunnen garanderen, worden alle onderdelen vastgenageld.”

De toepassing van de prefab elementen van IMP Solutions levert onder meer tijdswinst op. “Normaliter heb je op de bouw te maken met doorlooptijden. Iedereen heeft zijn eigen specialisme. In de praktijk betekent het vaak op elkaar moeten wachten. Eerst moet de loodgieter zijn geweest, dan komt de installateur en vervolgens moet de timmerman aan de slag. Wanneer er gekozen wordt voor onze oplossing, neem je al die stappen weg. De modules worden bij ons onder gecontroleerde omstandigheden gemaakt. Ze zijn al getest en op druk gezet, dus na plaatsing kan de timmerman direct beginnen.”

Ze zijn tevreden over het verloop van de beurs. “We hebben heel wat mensen gesproken. Waaronder partijen die prefab badkamers leveren. Zij lopen bij projecten nog wel eens tegen problemen aan, wanneer aannemers zelf het leidingwerk verzorgen. Dat sluit dan niet aan op hun prefab systemen. Ze zagen ons al ontbrekende schakel in het geheel. Wellicht levert dit nieuwe kansen op.”

IMP Solutions is ook aanwezig op vakbeurs en kennisplatform PREFAB 2022, van 11 tot en met 13 oktober 2022 in de Brabanthallen in Den Bosch, standnummer 1.D055.

Ga terug