Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Merendeel aardbevingsbestendige woningen industrieel vervaardigd


Aan de Beukenlaan in Appingedam worden de eerste aardbevingsbestendige woningen van het project ‘Vliesgevelwoningen’ gebouwd. Van de 162 nieuw te bouwen woningen komen er ruim 100 uit de fabriek.

In opdracht van Nationaal Coördinator Groningen worden 165 bestaande woningen gesloopt omdat ze niet aardbevingsbestendig zijn. Aannemer Van Wijnen gaat de woningen vervangen door 162 aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen, waarvan ruim 100 Fijn Wonen-woningen. Het gaat om aardbevingsbestendige woningen, inclusief de beproefde techniek met Vilton-sliders. In Fase 1 zijn dit in totaal 44 woningen. Start realisatie is begin 2022. 

Bewoonster Margriet Folkers woont al ruim 46 jaar in de woning die nu gesloopt gaat worden: “Het proces om te komen tot de nieuwe woning was geen eenvoudig traject. Ik heb met enorm veel plezier in mijn woning gewoond. Maar ik zie wel voor me dat de wijk straks mooier en ruimer gaat worden. In het afgelopen jaar heb ik al stapje voor stapje afscheid genomen van mijn woning. Het is daarom fijn dat we nu zover zijn dat er begonnen kan worden met de sloop en we weer een stap dichterbij zijn met de bouw van de nieuwe woningen.”

Vilton is ook aanwezig op vakbeurs en kennisplatform PREFAB 2022, van 11 tot en met 13 oktober 2022 in de Brabanthallen in Den Bosch, standnummer 1.G046.

Ga terug