Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Schoorvrij en circulair bouwen met remontabel prefab beton


Om in de strenge winters van Finland door te kunnen blijven bouwen heeft Peikko decennia geleden boutverbindingen voor betonelementen bedacht. Steeds meer aannemers verkiezen deze innovatieve en droge verankeringsmethode boven de traditionele natte knoop. Waarom is dat?

Schoorvrij plaatsen van prefab betonkolommen

Het Peikko verankeringssysteem voor betonkolommen is geschikt voor prefab betonkolommen tot een lengte van circa 30(!) meter. De verbinding is geschikt voor praktisch alle kolommen en is eenvoudig te ontwerpen. De kolommen worden schoorvrij op de bouwplaats gemonteerd, net zoals bij stalen kolommen het geval is. Deze verankeringsmethode realiseert op de bouwplaats een forse besparing in montagekosten en bouwtijd. Daarnaast is de verbinding bij uitstek geschikt voor een circulair ontwerp, want wat in elkaar geschroefd kan worden kan ook weer uit elkaar geschroefd worden. U kiest hiermee voor een snelle en veilige bouwmethode.

Prefab betonwanden

De Peikko wandschoenverbinding neemt de trekbelastingen op tussen gekoppelde prefab betonwanden. Wandschoenen worden bijvoorbeeld gebruikt in gebouwen met een stijve constructie zoals een betonnen kern of liftschacht. De belastingen worden overgedragen van de wand op de funderingen of andere dragende constructies met behulp van wandschoenen, ankerbouten en de wapening in de wand. In veel gevallen is door het gebruik van dit verankeringssysteem een dunnere wand te ontwerpen dan wanneer er traditioneel met stekken en gains gewerkt wordt. Ook deze verbinding is zeer geschikt om op te nemen in een circulair ontwerp.

Koudebrugonderbrekingen

Naast bovenstaande tijdbesparende en circulaire oplossingen introduceert Peikko zich in de Benelux als nieuwe speler op het gebied van koudebrugonderbrekingen. Dit was een meer dan voor de hand liggende keuze en deze thermische onderbrekingen zijn daarmee een perfecte aansluiting op het huidige assortiment.

Peikko Benelux is aanwezig op de vakbeurs PREFAB van 12 t/n 14 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch (stand 5.A055).

Ga terug