Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Tijdelijke modulaire woningen voor bewoners Gronings aardbevingsgebied


Aan de zuidkant van Ten Post worden 60 tijdelijke woningen gebouwd volgens een prefab modulair bouwconcept. Deze woningen zijn nodig voor bewoners die tijdelijk uit hun woning moeten voor de versterkingsoperatie.

Begin dit jaar kreeg Nationaal Coördinator Groningen van gemeente Groningen de vergunning om aan de B. Kuiperweg 60 tijdelijke woningen te bouwen. Deze modulaire woningen worden in twee fasen gebouwd. De eerste fase bestaat uit 36 woningen en worden in juli 2021 opgeleverd. In de tweede fase worden nog 24 woningen geplaatst. Alle woningen hebben platte daken. Op het terrein komen verschillende soorten woningen zowel gelijkvloerse woningen als woningen met meerdere bouwlagen. Het aantal beschikbare slaapkamers variëren van twee tot vijf slaapkamers.

Met Jan Snel is afgesproken dat het bouwverkeer niet door het dorp Ten Post gaat. De vrachtauto’s met zand en bouwmaterialen rijden vanaf Wittewierum over de N865 naar de bouwlocatie. Tot ongeveer half maart wordt het terrein klaar gemaakt voor het plaatsen van de tijdelijke woningen. Hiervoor rijden elk uur van en naar het terrein ongeveer twee vrachtauto’s met menggranulaat en zand. Menggranulaat wordt gebruikt om de bodem stevig te maken.

Daarna worden de eerste woonunits geleverd. In ongeveer vier weken komen alle materialen voor de eerste 36 woningen. Hiervoor rijden per uur ongeveer twee vrachtauto’s van en naar het terrein.

In Ten Post staan al 30 woningen aan de N360. Een deel van deze woningen worden op dit moment bewoond. Als de tijdelijke woningen aan de N865 klaar zijn, dan heeft NCG 90 tijdelijke woningen beschikbaar in Ten Post voor bewoners die tijdelijk uit hun woning moeten voor de versterking van hun woning of de sloop en nieuwbouw van hun woning.

Modulaire woningbouw is één van de thematieken op PREFAB 2021.

Ga terug