Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Efficiënte bouwwijze voor karakteristieke kade- en hofwoningen


In de binnenstad van Bergen op Zoom bouwt TBI-onderneming ERA Contour nieuwbouwproject de Soete Veste. Gekozen is voor prefab beton voor de woningscheidende wanden en het binnenspouwblad van de voor- en achtergevel. Ook de funderingsbalken zijn van prefab beton. Het gebruik van prefab betonelementen blijkt zeer efficiënt bij het realiseren van deze woningen.

De Soete Veste omvat 65 duurzame koopwoningen. Ze komen langs het water van de Zoom op en langs de kades van de vesting. Het woonproject is onderdeel van een deelplan van de gebiedsontwikkeling ScheldeVesting. Het gebied was ooit letterlijk de rand van de stad waar de verdedigingsmuren liepen. ERA Contour realiseert een deel van de eengezinswoningen op deze rand. Een ander deel komt op de nieuwe kademuren en aan het water van de Zoom dat in het gebied wordt teruggebracht.

Qua architectuur zijn ze geïnspireerd op de grachtenarchitectuur uit de 18e eeuw. Het zorgt voor een schilderachtig straatbeeld, mede dankzij de grote variatie in verschillende typen architectuur en gedetailleerde elementen. Sommige details vormen een knipoog naar het verleden. Net als in het historische centrum dragen enkele kadewoningen een naam. Deze refereren op een vrolijke manier aan de periode dat op deze plaats alcohol uit melasse werd gewonnen. In de Soete Veste vind je woningen terug met namen als In de Klare Druppel, De Dubbele Neut en De Hartversterking.

Meer informatie over het project is te vinden op www.eracontour.nl

Ga terug