Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Ook ronde kap wordt prefab vervaardigd


Nederland staat vol met woningen met schuine dakvormen. De ronde kapvorm zorgt voor architectonisch onderscheid en is bovendien prima industrieel te produceren, zo bewijst Houtbouw ‘t Zand B.V.

Geen dertien in een dozijn woningen meer, wanneer de architect voor een ronde kap kiest. Bovendien zijn er grotere overspanningen mogelijk omdat er gebruik wordt gemaakt van gelamineerd hout; ook dat biedt qua vormgeving extra mogelijkheden. Een mooie dakkapel of dakraam is in een ronde kap ook gewoon mogelijk, als er meer licht of ruimte gewenst is.

Voor Houtbouw ’t Zand is het fabricageproces in de goed geëquipeerde werkplaats vrijwel gelijk aan dat van een rechte kap. Prefabricage is gewoon volledig mogelijk. Daarbij is een grote variatie in de radiaal mogelijk. Afhankelijk van de radiaal heb je meer ruimte onder de kap, een groot voordeel voor de bewoners. Tevens is de montage op de bouwplaats een koud kunstje. Voor de dakbedekking kan doorgaans worden gekozen voor de vertrouwde dakpannen, maar ook riet, zink en aluminium lenen zich uitstekend voor de ronde vorm.

Zijn er nadelen bij een ronde kap? Ja, er is specialistisch tekenwerk vereist, het transport is minder efficiënt en de doorlooptijd van het werk is vaak wat langer. Maar de voordelen wegen duidelijk op tegen de nadelen. Behalve de architectonische meerwaarde en de extra ruimte voor bewoners werkt een ronde kop ook nog statusverhogend en komt het de waarde van de woning ten goede.

U vindt lucratieve en innovatieve industriële houtbouwoplossingen op de vakbeurs PREFAB.

Bron: Houtbouw ‘t Zand
Informatie: www.houtbouwelementen.nl

Ga terug