Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Prefab gevelsysteem met nog steeds alle architectuurvrijheid


Een slimme en esthetisch fraaie prefab geveloplossing, die perfect aansluit op de veranderende werkwijze in de bouw.

MBI is producent van hoogwaardige bestratings- en geveloplossingen voor publieke en private toepassing. Het bedrijf introduceert in Nederland, in samenwerking met het Italiaanse Florim Solutions, innovatieve keramische gevelsystemen met een gecertificeerd en ventilerend ophangsysteem. Uniek zijn de ‘big slabs’ panelen met een grootte van maar liefst 3200 x1600 cm.

In de utiliteitsbouw winnen isolerende, geventileerde gevelsystemen aan populariteit. Dat is niet verwonderlijk, want de werkwijze biedt zowel economische, milieutechnische als esthetische voordelen. Isolatie is een belangrijk thema bij het ontwerpen van gevels. Dat functionaliteit niet ten koste hoeft te gaan van esthetiek bewijst Florim met haar keramische gevelbekleding. Een flexibel systeem dat toepasbaar is voor nieuwbouw en renovatie én dat onafhankelijk is van andere gebruikte materialen in de gevelschil. Toepasbaar in combinatie met elk type isolatiemateriaal. Het systeem voldoet aan de hoogste normen inzake technische betrouwbaarheid en biedt naast thermische isolatie ook bescherming tegen weersinvloeden. Een heel groot voordeel, welk design men ook kiest, is het feit dat keramische oppervlak levenslang haar visuele kwaliteit zal behouden.

De strakke vormen, vernieuwende en oogstrelende designs en de kwaliteit van het keramiek sluiten perfect aan op moderne architectuur. Het flexibele systeem en de veelzijdige keuze in designs, kleuren en texturen komen tegemoet aan de persoonlijke visie van de architect en opdrachtgever. Met een ruime keuze uit wandplaten, zelfs tot een grootte van 3200x1600 cm, en keuze uit honderden designs geeft volledige ontwerpvrijheid. Het gehele ontwerp is op maat uit te voeren dankzij de steun van de professionele engineeringsafdeling van Florim Solutions.

Meer informatie staat hier

Laat u op kennisplatform & vakbeurs PREFAB inspireren door innovatieve aanbieders. 

Ga terug