Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Prefab betonnen plantenbakken zorgen voor groene oase in Eindhoven


In het stedelijk herontwikkelingsgebied Strijp-S in Eindhoven wordt binnenkort Toren Trudo in gebruik genomen. Een woontoren van 9 verdiepingen met een groene gevel met 125 volwassen bomen en 5.200 struiken en planten.

Op de uitkragende vloerconstructie zijn grote prefab betonnen plantenbakken van Westo Prefab Betonsystemen gemonteerd. Door deze te beplanten met bomen, klimmers en hangers ontstaat een ‘bosflat’’ als groene oase in een stedelijke omgeving.

In opdracht van woningcorporatie Sint Trudo bouwt Stam + De Koning deze Trudo Toren, naar een ontwerp van Stefano Boeri, de befaamde Milanese architect die elders in de wereld meer Bosci Verticale realidseerde. Maar nog nooit in de sociale huursector. Want de Trudo Toren herbergt 125 loftwoningen voor starters met huren onder de huurtoeslaggrens. Zo’n 50 m2 groot, ruim 3,5 meter hoog, met een natte cel waarin keuken, badkamer en toilet zijn ondergebracht, maar voor de rest volledig vrij indeelbaar. Op de eerste verdieping kantoorruimten, op de begane grond horeca, retail en andere bedrijvigheid voor een levendig maaiveld. Een beproefd concept op Strijp-S.

Op elk balkon groeit inmiddels een boom tot wel 6 meter hoog. De bomen zijn al tijdens de bouw geplaatst om zo snel mogelijk die groene gevel te creëren. Het is niet alleen esthetisch van evidente waarde, de bomen en struiken zorgen samen met de bomen in de gemeenschappelijke tuin voor zo’n 50.000 kilo CO2-absorbtie en een kleine 14.000 kilo zuurstof per jaar!

Nieuwe bouwvormen staan centraal op Vakbeurs PREFAB.

Ga terug