Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Eerste projecten voor betaalbaar en duurzaam woonconcept


Betaalbare, circulaire en energiezuinige woningen. Het woonconcept van StartBlock slaat aan: momenteel worden de kant-en-klare woningen in de fabriek in Emmeloord industrieel vervaardigd voor meerdere projecten, waaronder in Ridderkerk en Emmeloord.

Door een hoge focus op de essentie van bouwen en wonen, heeft StartBlock een betaalbare en duurzame woning ontwikkeld. Een volledig fabrieksmatig gebouwde, houten woning, met 50 m2 woonoppervlak, een tuin en met dezelfde duurzaamheid als een stenen huis. Een natuurlijke leefomgeving met alle comfort van een stenen huis. De compacte woning maakt het mogelijk om 8 StartBlock-woningen te plaatsen op de plek waar normaliter 4 rijwoningen gebouwd worden. Zo wordt zeer efficiënt gebruik gemaakt van (schaarse en dure) bouwgrond. Het basismodel heeft twee varianten: een puntdak en een plat dak. De gevel van de woning kan oneindig variëren.  

Tijdens het ontwerp is rekening gehouden met de langdurige levensloop van de woning. Dit komt tot uitdrukking in de constructie die geheel is opgebouwd uit CLT-hout. De massief houten elementen komen uit FSC- en PEFC- gecertificeerde bossen. Door te bouwen met natuurelementen wordt het maatschappelijk welzijn vergroot. Door de inzet van duurzame bouwmaterialen is de StartBlock woning onderhoudsarm. Bouwen op een economisch verantwoorde wijze draagt bij aan het welzijn van mens en dier.

In de Startblock fabriek in Emmeloord wordt hard gewerkt aan de eerste woningen. Het ruwe CLT-houten casco ontwikkelt zich in korte tijd tot een volledig ingerichte woning, voorzien van keuken, badkamer en toilet. Na het transport hoeft de kant-en-klare woning alleen nog op de plaatsingslocatie op de fundering en aan nutsvoorzieningen gekoppeld te worden.

De eerste fabrieksmatig vervaardigde woningen gaan onder andere naar de Stadhouderslaan in Ridderkerk In opdracht van woningcorporatie Wooncompas worden dit najaar 32 StartBlock woningen geplaatst. De woningen zijn onderdeel van een duurzame herontwikkeling. En aan de Meldestraat in Emmeloord staan inmiddels bijna 16 Startblock woningen. De woningen liggen in een groene omgeving, op loopafstand van het centrum van Emmeloord.

Op de vakbeurs PREFAB is een speciaal conceptenplein ingericht

Bron en informatie: www.startblock.nl

Ga terug