Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Speciale integraalvloer voor geïndustrialiseerde nieuwbouwwoningen


De prefab VBI Integraalvloer met geïntegreerde technische installaties draagt bij aan een snelle oplossing voor het woningtekort. Deze systeemvloer voor seriematige, grondgebonden woningbouw is namelijk ontwikkeld voor het snel realiseren van geïndustrialiseerde nieuwbouwwoningen.

De vloeroplossing met een geïntegreerd trapgat bevat vooraf aangebrachte technische installaties en is aan de plafond- en bovenzijde direct klaar voor een versnelde afbouw. Hierdoor worden bouw-, coördinatietijd en bouwkosten aanzienlijk gereduceerd. Bouwbedrijf KlokGroep uit Nijmegen heeft de VBI Integraalvloer voor het eerst toegepast bij een viertal grondgebonden woningen in Arnhem. Deze sociale woningen zijn ontwikkeld vanuit hun eigen woonconcept BaseHome voor betaalbare, duurzame woningen. Inmiddels zijn in dit concept al ruim drieduizend woningen gerealiseerd. Gemiddeld is slechts een half uur per vloerveld aan montagetijd nodig. 

De bouwsector komt erachter dat zij zich substantieel moet toeleggen op een gedigitaliseerde en geautomatiseerde maakindustie om sneller en goedkoper woningen te bouwen. De VBI Integraalvloer is een compleet prefab element dat diverse technische componenten bevat, zoals de W- en E-installaties en kant- en-klare vloerafwerking, die in de fabriek al zijn toegepast. Deze onderdelen hoeven dus niet meer op een traditionele manier op de bouwplaats te worden aangebracht. De vloer is een woonklaar product, met een afgewerkte en perfect vlakke bovenzijde. De innovatie levert de aannemer optimaal montagegemak op.

Prefabricage bestrijkt het hele spectrum van element tot module en kant-en-klaar concept; allemaal aanwezig op de vakbeurs PREFAB.

Bron: VBI

Ga terug