Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Ook elders in ons koninkrijk krijgt prefab grip op de bouw


De Wit Group Bouw BV (DWG bouw) -de modulaire bouwspecialist in de Cariben- start halverwege 2023 met de bouw van sociale huur- en koopwoningen op Bonaire. Modulaire bouw is voor Bonairiaanse begrippen nog vrij nieuw en zij zijn dan ook erg enthousiast om dit te introduceren op het eiland.

Op Bonaire is al lange tijd een tekort aan betaalbare woningen. Na een uitgebreide kennismaking zag de lokale woningbouwvereniging Fundashion Cas Bonairiano kansen om deze tekorten weg te werken aan de hand van de modulaire bouwmethode van DWG Bouw. Het tempo van bouwen en de hoge kwaliteit spraken de woningbouwvereniging erg aan. In beginsel worden de modulaire delen nog bij het moederbedrijf in Nederland geproduceerd en vervolgens naar Bonaire verscheept. Op locatie worden de delen op de fundering verankerd en de woning compleet afgebouwd.

Om de lokale medewerkers de kennis over te brengen en de techniek van het modulair bouwen aan te leren, zullen er ervaren medewerkers vanuit Nederland meekomen naar Bonaire.

DWG Bouw verwacht aan het einde van 2023 een complete productiehal inclusief showroom op Bonaire in gebruik te nemen waar het gehele productieproces uiteindelijk naartoe verhuist.

Meer informatie: www.dwgbouw.com

Ga terug