Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Van CV naar CE met Factory Zero en Rc Panels


De CE van Factory Zero is een geprefabriceerde all-electric oplossing voor verwarmen en koelen, warm tapwater en ventilatie. Naast alle voor de hand liggende voordelen als foutreductie, efficiency door handelingsoptimalisatie op één locatie en kostenvermindering zorgt de CE voor een extra slag in prefabricage: de integratie met een dakpaneel van Rc Panels. En de samenwerking tussen deze partijen smaakt naar meer: we praten erover met Charles van Heck, Business Developer bij Factory Zero.

“De Centrale Energiemodule zorgt voor significante voordelen ten opzichte van de standaard manier van werken. De installatie van binnenhuisinstallaties nemen normaliter zo’n dertig uur in beslag, de installatie van de CE-module is in slechts acht uur te realiseren. Verder zijn er in de module slimmigheden doorgevoerd zodat er op de bouwplaats geen koeltechnische handelingen meer plaats hoeven te vinden. Een geweldig voordeel, want we weten allemaal dat technisch personeel schaars is. De samenwerking met Rc panels zorgt daarbovenop voor een in het dak geïntegreerd product: aan de buitenzijde van het dakpaneel is de buitenunit van de warmtepomp gemonteerd, aan de binnenzijde zijn het leidingwerk en de warmtewisselaar reeds bevestigd. Dit heeft als bijkomend voordeel dat service en onderhoud niet langer op het dak hoeven plaats te vinden, maar eenvoudig van binnenuit.”

Belangrijkste specificaties van de CE-module:

  • De module kan uitgevoerd worden met het dakdeel ‘i’ voor schuine daken en het dakdeel ‘p’ voor platte daken
  • Voor de warmtepomp zijn drie vermogens toepasbaar: 4, 6 en 8 kW
  • De boiler heeft standaard een volume van 200 liter en kan vergroot worden naar 300 liter
  • De balansventilatie met warmteterugwinning heeft een capaciteit van 400 m3/uur
  • Koeling is standaard geïntegreerd
  • Het vermogen van de omvormer voor zonnepanelen is naar keuze
  • Monitoring die voldoet aan de eisen voor inning van epv
  • Inclusief remote asset management voor het op afstand uitlezen, aanpassen van setpoints en stooklijnen en resetten

Totaalproduct voor prefab renovatie

“Hier houdt de samenwerking met Rc Panels echter nog niet op. We zijn voornemens om samen een totaalproduct voor duurzaam prefab renoveren van woningen aan te bieden. In essentie is dit product een isolerende nieuwe schil inclusief de installatieoplossing, waarbij deze twee delen fysiek geïntegreerd zijn. Dat betekent dat we luchtkanalen voor de ventilatie in de geprefabriceerde schil willen gaan verwerken. Dat scheelt enorm in hak- en breekwerk en hiermee dus ook in overlast voor bewoners. Deze samenwerking gaat het proces van renoveren een stapje gemakkelijker maken en dat is nodig, want de manier waarop het vandaag de dag gebeurt, biedt weinig schaal en continuïteit voor fabrikanten. Wij zetten samen met Rc Panels in op bouwstromen, iets wat in de nieuwbouw al langer gemeengoed is. We laten het start-stop-beleid achter ons en zetten in op continuïteit zodat we productielijnen kunnen laten draaien, hiermee de kosten kunnen drukken en tegelijkertijd kunnen blijven innoveren en opschalen.”

Factory Zero en Rc Panels hanteren één aanspreekpunt voor het geïntegreerde product. Ook het product zelf zal op één plek compleet te configureren zijn naar wens van de klant. Hiermee realiseren de bedrijven een one-stop-shop voor klanten met een efficiëntere, snelle afhandeling.

Ga terug